Amsterdam Guitar Heaven verplaatst naar 3 april 2021

Gearshow Gitaar & Bas - Workshops Gitaar & Bas in 8 zalen van Q-Factory Amsterdam

Events 20-10-2020 07:10

Op deze plek hebben we Amsterdam Guitar Heaven voor zaterdag 21 november aangekondigd. Zoals veel festivals en concerten hebben wij moeten besluiten ook Amsterdam Guitar Heaven te verplaatsen, Het gitaar- en basevenement gaat nu plaatsvinden op zaterdag 3 april.


Zelfs met de huidige strenge maatregelen rondom Covid-19 had Amsterdam Guitar Heaven op 21 november in Q-Factory door kunnen gaan, aangezien we alle maatregelen hadden getroffen die bij een conferentie horen, naar RIVM-richtlijnen. Maar de aarzeling bij veel van de standhouders om mee te doen, omdat ze hun werknemers en hun cliënten in bescherming willen nemen, leidde tot te veel twijfel om het evenement nog te kunnen organiseren.

 

We vinden het heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen want we hadden rondom de Gearshow Gitaar & Bas een prachtig workshopprogramma samengesteld, dat plaats zou vinden in 7 zalen van Q-Factory (waaronder ook de Red Bull Studios) en we kregen uit de industrie en van het publiek veel enthousiaste reacties.


Het programma heb je kunnen lezen in de editie van Gitarist die nu in de winkel ligt. Het besluit niet door te kunnen gaan nu was nog niet genomen toen deze editie van Gitarist naar de drukker ging. 

 

Je ticket

Als je al een ticket hebt gekocht kun je dat bewaren voor 3 april. Je kan desgewenst ook je geld terugkrijgen. Klik hier voor de procedure

 

Zaterdag 3 april 2021 - Amsterdam Guitar Heaven

We willen het programma zoals we dat nu hebben samengesteld precies zo op 3 april laten plaatsvinden, behoudens beschikbaarheid op die datum van alle gitaristen en bassisten, natuurlijk. En natuurlijk hopen we je dan ook te zien, in hopelijk dan betere tijden! 

 

HIERONDER VIND JE HET OOSPRONKELIJKE AANKONDIGINGSBERICHT

Gitaristen Kees Lewiszong (Navarone), Jac Bico (The Analogues), Tessa Raadman (Eut), Rory Ronde (New Cool Collective), Simone van Straten (Sisters Of Suffocation), Ron Huisen, Richard Hallebeek, Raphael Vanoli en Wiek Hijmans, bassisten Manuel Hugas (Candy Dulfer), Peter Peskens (Jett Rebel), Jeroen Vierdag, Joost van Eck, Barend Tromp en Bas Nuiver.

Ook zijn we al een heel eind met de invulling van de stands van de gitaar-en basmerken in de Grote Zaal waar de Gearshow Gitaar & Bas zal plaatsvinden.

De ticketverkoop is gestart. Mochten we toch moeten uitstellen wegens de coronosituatie en je hebt een ticket besteld dan blijft je ticket geldig of krijg je desgewenst je geld terug.

Bestel nu je tickets! Slechts 10 euro - voor studenten 50% korting!

Tickets overdag
12-18u 
(workshops + gearshow):
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Tickets avond
20.30-22.00u
(avondshow):
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Combitickets dag+avond

(workshops + gearshow + avondshow):
€ 15,- voor studenten € 7,50

Ticketverkoop via Ticketmaster. Klik hier

Vanwege RIVM-richtlijnen dien je je voor de workshops ter plekke in te schrijven. Binnenkort publiceren we het volledige programma inclusief tijdschema.

Op zaterdag 21 november kunnen wij ondanks de coronasituatie een perfect beurs/workshop-event voor gitaristen en bassisten tot stand brengen; natuurlijk volgens RIVM-richtlijnen.
We organiseren deze dag samen met onze collega’s van De Bassist, Musicmaker, Guitar Matrix, Stichting Output, Gitaarschool Nederland en EGTA.

Meld je aan voor het Facebook-event

Na het succes van afgelopen jaar breidt Amsterdam Guitar Heaven het beursgedeelte uit naar de Grote Zaal van Q-Factory, het gebouw waar ook onze redactie gevestigd is.

Amsterdam Guitar Heaven is:

 • Gearshow Gitaar & Bas in Grote Zaal en Foyer
 • Workshops in Kleine Zaal, Barzaal en diverse ruimtes elders in het gebouw, waaronder de Red Bull Studios en het Abbey Road Institute
 • Avondshow Tour door de Tijd in de Grote Zaal

Workshops 
Als ieder jaar presenteert Amsterdam Guitar Heaven een breed palet aan workshops. Gitaar en bas. Van klassiek tot metal. Voor beginners en gevorderden. De workshops vinden plaats door het hele gebouw heen, natuurlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, dus fijn intiem op anderhalve meter afstand, met veel individuele aandacht en participatie. We organiseren de workshops dit jaar rondom drie thema’s.

Thema 1: Tour door de tijd
We focussen dit jaar een flink aantal workshops op een tour door de tijd: een reis langs zeven decennia van rock ’n’ roll, pop, jazz, fusion, metal en meer. We laten de invloeden van de geweldenaren voorbijkomen op vier snaren, vijf snaren, misschien tot zelfs acht snaren aan toe. De gitaristen en bassisten laten zien hoe de stijlen uit deze decennia hun sound en spel hebben beïnvloed en waar dat toe geleid heeft voor hun eigen stijl. 

De gitaristen en bassisten die tot nu toe hebben bevestigd om workshops rond dit thema te gaan doen zijn: 

Gitaarworkshops 'Tour door de Tijd' door:

 • Tessa Raadman (Eut)
 • Kees Lewiszong (Navarone)
 • Simone van Straten (Sisters of Suffication)
 • Richard Hallebeek
 • Raphael Vanoli
 • Wiek Hijmans

Basworkshops 'Tour door de Tijd' door: 

 • Manuel Hugas (Candy Dulfer)
 • Peter Peskens (Jett Rebel)
 • Joost van Eck 
 • Barend Tromp
 • Bas Nuiver

Thema 2: StageCoach Sessions | Aquarium Sessions
Met onze uitgeverij (Gitarist, De Bassist, Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface) hebben we het afgelopen jaar tal van videoproducties gereleaset. Een aantal daarvan zullen we tijdens Amsterdam Guitar Heaven live presenteren!

Met onze uitgeverij (Gitarist, De Bassist, Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface) hebben we het afgelopen jaar tal van videoproducties gereleaset. Een aantal daarvan zullen we tijdens Amsterdam Guitar Heaven live presenteren!

Aquarium Sessions met Ron Huisen
Pickups - DiMarzio vs Fishman vs EMG
Altijd al eens verschillende pickups op dezelfde gitaar naast elkaar willen horen? Dat kan in deze workshop! Ron Huisen neemt drie LTD gitaren met drie elementensets mee, laat ze horen, geeft uitleg en beantwoord al je vragen over pickups!

StageCoach Sessions met Rory Ronde
Neo-soul gitaar
Rory Ronde (New Cool Collective, Wouter Hamel, Les Cooles De Ville) laat je alle ins en outs zien van neo-soul gitaar, zoals hij dat ook deed in de videoserie StageCoach Sessions.

StageCoach Sessions met Jac Bico
Gitaarsounds van The Beatles
In de videoserie StageCoach Sessions liet Analogues-gitarist Jac Bico zien hoe hij spel en sound van twaalf Beatles-songs benadert. In zijn Amsterdam Guitar Heaven-workshop gaat hij er dieper op in en hij kan natuurlijk ook al je vragen beantwoorden!

Thema 3: EGTA workshops en Jong Talentenpodium
De EGTA (European Guitar Teachers’ Association) heeft als doel de artistieke, pedagogische en methodologische aspecten van het gitaarspel te bevorderen. Op Amsterdam Guitar Heaven organiseren ze enkele workshops op het gebied van klassiek gitaar en een jong-talentpresentatie klassiek gitaar.

Gearshow Gitaar & Bas
Na het succes van afgelopen jaar breidt Amsterdam Guitar Heaven het beursgedeelte uit naar de Grote Zaal van Q-Factory.
Op de Gearshow Gitaar & Bas kunnen de bezoekers de nieuwste gitaren, bassen, versterkers, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. De Grote Zaal van Q-Factory wordt voor het eerst bij dit evenement betrokken, waardoor de expositieruimte enorm toeneemt en ook de ‘anderhalve meter’ gewaarborgd kan worden. We verwachten een 15-tal exposanten; van de grootste merken tot boetiekmerken en -bouwers.

Amsterdam Guitar Heaven
Zaterdag 21 november
Q-Factory Amsterdam
Workshops en Gearshow 12.00-18.00 uur
Avondshow 20.30-22.00 uur
Q-Factory vind je aan Atlantisplein 1 in Amsterdam-Oost, vlakbij station Muiderpoort, met parkeergarage (Oostpoort). 

Tickets slechts 10 euro - voor studenten 50% korting!

Tickets overdag
 12-18u  
(workshops + gearshow): 
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Tickets avond
 20.30-22.00u 
(avondshow): 
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Combitickets dag+avond
 
(workshops + gearshow + avondshow): 
€ 15,- voor studenten € 7,50

Ticketverkoop via Ticketmaster. Klik hier

Vanwege RIVM-richtlijnen dien je je voor de workshops ter plekke in te schrijven. Binnenkort publiceren we het volledige programma inclusief tijdschema.

Mochten we toch moeten uitstellen wegens de coronosituatie en je hebt een ticket besteld dan blijft je ticket geldig of krijg je desgewenst je geld terug. 

zoeken
zoeken