Gitaarbeurs, masterclasses en workshops op Bridge Guitar Convention zaterdag 1 juni in Eindhoven

Check hier het tijdschema, de gitaristen en de merken op de beurs

Events 31-05-2024 07:05

Muziekgebouw Eindhoven is op zaterdag 1 juni een en al gitaar! Met masterclasses in de Kleine Zaal en Zaal M, workshops waaraan je mee kan doen in de Grote Zaal en een enorme gitaar- en basbeurs in de foyers op drie verdiepingen. Het tijdschema van de Bridge Guitar Convention is rond. Check het hier!

De Bridge Guitar Convention op 1 juni is een van de onderdelen van het Bridge Guitar Festival (29 mei t/m 2 juni) en presenteert op één dag een grote gitaar- en basbeurs met daarnaast in drie zalen van Muziekgebouw Eindhoven clinics, workshops en masterclasses. En dat alles voor één ticket van slechts € 12,50.

Met masterclasses van 
Matteo Mancuso, Jon Gomm, JB Meijers, Merel Bechtold, Peter Peskens, Jesse van Ruller, Jordy Sanger, Sönke Meinen en Barend Courbois en workshops waar je aan mee kan dooen, geleid door Jeanne Rouwendaal, Leif de Leeuw, Reinier Scheffer en Django Trienes.

Tickets Bridge Guitar Convention € 12,50 | Studenten € 7,50 (gitaarbeurs + masterclasses + workshops). 
ZAAL OPEN 10.30u - Opening 11.00 (JB Meijers) - Beurs open 11.30u

Heb je een kaartje voor één van de ticket shows tijdens de 5 festivaldagen: laat deze zien bij de ingang van de beurs en je krijgt GRATIS toegang. 
bridgefestival.com

Blokkenschema (download pdf)


11.30-17.00 GITAAR- EN BASBEURS
Op de gitaar- en basbeurs verdeeld over drie verdiepingen van Muziekgebouw Eindhoven zijn meer dan 70 merken vertegenwoordigd die hun nieuwste en mooiste gear meenemen en uitstallen. Dit is dé plek om alle gitaartrends en ontwikkelingen op te pikken. 

Dit zijn de merken die aanwezig zijn met een stand: Aristides / Bacci / Beetronics / Blackstar / Cordoba / Cort / Crafter / Crazy Tube Circuits / Curt Mangan Strings / Darkglass / Dejawu / Digitech / Dingwall /DMI /Dogal / DSM & Humboldt / Duesenberg /Eko / ESP / Fender Audio / Ferrini Straps / FGN / Fortin / G7th / Guild / GuitarKing  Fuzz / Hagstrom / Harmony / Henriks Pickguards / Hercules / Heritage / Ibanez / IK Multimedia  / J. Rockett / Janssen Gitaarbouw / Jet / Kala / Kauffmann / KJ Band / Korg / Lâg / Laney / Legator / LTD / Martin / Monster Cable / Neural DSP / Ortega / Peavey / Pedaltrain / Printonic / Radial / Radier / Revv / RH Guitars / Sandberg / Scharpach / Schecter / Schwung  / Souldier / Spector / Stagg / Stefy Line / Stradlin / Strymon  / Suhr / Temple / Tokai / Tyrone  / Ultimusician / Universal Audio / Unquendor / Van Laeck Amps / Vintage / Vox  / Walden / Walrus Audio / Warm Audio


Alle informatie over de beurs en de merken die je er kan aantreffen vind je elders op deze site


11.00-18.00 MASTERCLASSES
In de Kleine Zaal en in zaal M van Muziekgebouw Eindhoven kan je tussen 11 en 6 masterclasses volgen van de crème de la crème van de nationale én internationale gitaarscene, met als top of the bill natuurlijk de Engelse fingerstyle gitarist Jon Gomm en de waanzinnige Matteo Mancuso uit Italië.

Het masterclass programma van uur tot uur 


11.00-11.45 JB Meijers -  Zaal M: Opening + Masterclass gitaar
Hij was jarenlang vaste kracht bij De Dijk, heeft een project met Barry Hay, werkte samen met acts als Common Linnets, Fatal Flowers en Acda & De Munnik. En hij is ook nog eens een heel fijne gitaardocent. 

11.45- 12.30 Jordy Sanger Masterclass gitaar: Kleine Zaal
Nusantara Beat is in korte tijd megapopulair geworden in binnen- en buitenland. Gitarist Jordy Sanger stond aan de basis van dat succes, met spel wortelend in de rijke Indonesische (pop)muziek van de vorige eeuw, met 21e-eeuwse invloeden als triphop en surfrock, met een hypnotiserend resultaat.

12.00-12.45 Merel Bechtold Masterclass gitaar: Zaal M
Ze is een van dé metalgitaristen van Nederland. Bekendheid verwierf ze met Delain en tal van andere bands. Dear Mother is de band met wie ze de laatste jaren speelt. Ze heeft net met die band de ep ‘Necessary Darkness’ uitgebracht. 

12.45-13.30 Peter Peskens Masterclass bas: Kleine Zaal
Peter Peskens maakt sinds 2012 onderdeel uit van de Amsterdamse powerformatie Jungle By Night, waarvan onlangs die prachtige EP Tone Melisse verscheen en speeelde met Weval, Jett Rebel en The Mysterons. Ook is hij te horen op de nieuwe punkjazz plaat van Benjamin Herman's Bughouse. Zijn stijl wordt omschreven als uniek en opvallend, maar nooit in de weg van de rest van de band.

13.00-13.45 Jon Gomm Masterclass gitaar: Zaal M
Hij is misschien wel ’s werelds meest innovatieve fingerstyle-gitarist. Hij weet hoe hij de akoestische gitaar kan laten klinken als nooit tevoren. Van prachtige golven van flageoletten tot hysterische tapping-tsunami’s en verbijsterende staaltjes multitasking.
Zie ook het artikel (en de warming up video's) elders op Gitarist.nl.
Een masterclass voor Ibanez.

13.45-14.00  Gitarist Poll Awards Uitreiking: Zaal M
Elk jaar reikt Gitarist in 20 categorieën de Gitarist Poll Awards uit, resultaat van duizenden stemmen die door lezers van Gitarist zijn uitgebracht. Tijdens de Guitar Convention reiken we de awards uit aan de gitaristen in diverse stijlen en aan de producten die onze lezers het beste, meest innovatief of bijzonder vonden het afgelopen jaar.

13.45-14.30 Sönke Meinen Masterclass gitaar: Kleine Zaal
De Duitse gitarist en componist Sönke Meinen is gastsolist bij het Bridge Jeugd Gitaarspektakel op 31 mei: 120 jonge gitaristen vormen een groot gitaarorkest. In zijn spel op akoetsische gitaar stijl hoor je elementen van folk, klassieke muziek, pop, jazz en filmmuziek terug. 

14.15-15.00 Barend Courbois Masterclass bas: Zaal M  
Hij is een van de meest ervaren baissten van Nederland, speelt in The Michael Schenker Group en werd vermaard om zijn spel bij Whistler-Courbois-Whistler, Vengeance, Blind Guardian en Timo Somers.  

15.00-16.00 Matteo Mancuso Masterclass gitaar: Kleine Zaal
Hij is dé gitarist van het moment. Matteo Mancuso oogst wereldwijd lof voor zijn waanzinnige innovatieve techniek. Hij combineert elementen van shred, jazz en klassiek in een complexe stijl die op sommige momenten bijna bovenmenselijk aandoet. Zie ook het artikel (en de warming up video's) elders op Gitarist.nl.
Een masterclass door Yamaha. 

16.00-16.45 Panel 
Life After Eddy

Met o.a. JB Meijers, Kees Lewiszong, Simone van Straten, Barend Courbois en Jordy Sanger; moderator Jack Pisters: Zaal M

17.00-17.45 Jesse van Ruller Masterclass gitaar: Zaal M
Met zijn melodisch sterke partijen en zijn creatieve effectgebruik is Jesse van Ruller het jazzetiket dat nog altijd vaak op hem geplakt wordt ontstegen. Dat zal hij ook tonen tijdens zijn masterclass met moderator Jack Pisters. De masterclass vindt plaats in zaal M van het Muziekgebouw. Daar zal hij ’s avonds ook optreden met zijn trio. 


11.45-17.15 WORKSHOPS
Op deze dag kun je ook zelf meedoen aan drie verschillende workshops die plaatsvinden op het podium van de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Binnenkort kan je je inschrijven voor de workshops, waar maximaal 15 gitaristen aan kunnen deelnemen. Volg onze socials! 

11.45-13.00 Jeanne Rouwendaal (Wies) workshop ‘Modern Songwriting’: Grote Zaal 

13.30-14.45 Reinier Scheffer (Blof) Workshop Rock/Metal Guitar Orchestra: Grote Zaal

16.00-17.15 Django Trienes Workshop Shoegaze Soundscapes: Grote Zaal

Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven
Tickets Bridge Guitar Convention € 12,50* | Studenten € 7,50 (gitaarbeurs + masterclasses + workshops)
Heb je een kaartje voor één van de ticket shows tijdens de 5 festivaldagen: laat deze zien bij de ingang van de beurs en je krijgt GRATIS toegang. 
bridgefestival.com

* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Als je al een ticket voor een van de ‘ticketed concerts’ tijdens het festival hebt, dan bezoek je met dat kaartje gratis de Bridge Guitar Convention!

De Bridge Guitar Convention wordt tot stand gebracht door het Bridge Guitar Festival in samenwerking met Gitarist, De Bassist en Guitar Matrix.

 

zoeken
zoeken