Doe mee aan de workshops op de Bridge Guitar Convention, zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven

Workshops Modern Songwriting, Rock Guitar Orchestra en Shoegaze Soundscapes

Events 30-05-2024 07:05

Het is bijna zover. De 2e editie van de Bridge Guitar Convention staat voor de deur in Muziekgebouw Eindhoven. Op zaterdag 1 juni presenteren we naast een geweldig programma van masterclasses en heel veel bedrijven met mooie gitaar-en bas-gear op de gitaar- en basbeurs, dit jaar ook interactieve workshops. Schrijf je nu in!

JAMMEN OP DE HUBTOWERS
Tijdens de Bridge Guitar Convention kun je de hele dag door met headphones jammen op een aantal zogenaamde Hubtower Music Stations en samenspelen met andere bezoekers van de beurs. De hubtowers huisvesten een volledig band-instrumentarium en zijn een ideaal middel om zonder overlast even helemaal uit je dak te gaan en al je inspiratie gelijk toe te passen. 
(alle nodige instrumenten zijn aanwezig op de Hubtowers!)

 

DRIE WORKSHOPS WAAR JE AAN MEE KAN DOEN
Ook organiseren we een drietal workshops waar we plek hebben voor 15 deelnemende gitaristen. Ook hierbij zijn er instrumenten en kleine amps aanwezig zodat je meteen kunt deelnemen aan de sessie en je bezoek aan de beurs kan afwisselen met zelf spelen.

Je moet je wel van tevoren inschrijven op een van de workshops.

Als je een ticket hebt voor de Bridge Guitar Convention kun je gratis meedoen aan de workshop.

Workshop 1
11.45 – 13.00  Modern Songwriting Grote Zaal 
Met Jeanne Rouwendaal en Leif de Leeuw
Songwriter Jeanne Rouwendaal  van de band Wies en meestergitarist Leif de Leeuw zullen samen inzichten geven in hun songwrite-concepten en benaderingen en actief met de deelnemers aan de slag gaan met ideeën die ter plekke gevormd worden. Unieke kans om van dichtbij deze twee geweldenaren aan het werk te zien en inspiratie op te doen op het gebied van tekst, sfeer en bijpassende gitaarpartijen.


Workshop II
13.30-14.45  Rock Guitar Orchestra Grote Zaal 
Met Reinier Scheffer, geassisteerd door Sam Spoorenberg 
Samen een rockstuk spelen met powerchords, drop D tunings, kleine licks, mutes, soloconcepten en diverse technieken en solo-ideeën. Reinier Scheffer (gitarist van o.a. Bløf en Niels Geuzenbroek) en assistent Sam Spoorenberg (Stickies & La Loye ) zullen de gitaristen begeleiden in het creëren van een muziekstuk en voluit hun kennis delen! 


Workshop III

16.00-17.15 Shoegaze Soundscapes Grote Zaal 
Met Django Trienes
Onder begeleiding van soundwizard Django Trienes (The Visual & La Loye) duiken we in de wereld van effectpedalen en expressieve speltechnieken. De workshop verschaft je inzichten in de werking van verschillende soorten pedals en wat voor bijzondere geluiden je tevoorschijn kunt toveren. Samen vormt dit een spannend klanktapijt met bijzondere gitaarpartijen en sounds! De gitaren en effectpedalen voor deze workshop zullen door de organisatie verzorgd worden.

Schrijf je nu in voor een van de workshops

Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven
Tickets Bridge Guitar Convention € 12,50* | Studenten € 7,50 (gitaarbeurs + masterclasses + workshops)
Heb je een kaartje voor één van de ticket shows tijdens de 5 festivaldagen: laat deze zien bij de ingang van de beurs en je krijgt GRATIS toegang. 
bridgefestival.com
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

De Bridge Guitar Convention wordt tot stand gebracht door het Bridge Guitar Festival in samenwerking met Gitarist, De Bassist en Guitar Matrix.

Lees hier alles over de gitaarbeurs en masterclasses op  de Bridge Guitar Convention.

zoeken
zoeken