Tim Knol  en Nico Dijkshoorn over gitaren

Tim Knol en Nico Dijkshoorn over gitaren

Tweede Gear Talk bij Max Guitar in Scheveningen

Donderdagavond 30 juni vond de tweede Gear Talk plaats op het Gitarist Stage bij Max Guitar Store in Scheveningen. Dit keer vertelden Tim Knol en Nico Dijkshoorn wat zij zien en zoeken in gitaren......meer »»

Ibanez Flying Fingers Guitar Competition 2016

Doe mee en maak kans op een van drie Ibanez gitaren!

Woon je in een Europees land, bezit en bespeel je een Ibanez gitaar en ben je helemaal gek op dat merk? Dan kun je meedoen aan de Ibanez Flying Fingers Guitar Contest 2016, met als hoofdprijs een made.....meer »»

Meld je aan voor Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs 2016 gaat van start voor Hiphop en Singersongwriters

De Grote Prijs van Nederland 2016 is officieel gestart. Acts in de categorieën Hiphop en Singersongwriter kunnen zich vanaf tot en met 21 augustus aanmelden via www.groteprijsvan.nl.
.....meer »»

Elvis-gitarist Scotty Moore overleden

Legendarische gitarist speelde op veel Presley-klassiekers

Scotty Moore, gitarist van Elvis Presley, overleed gisteren op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Nashville. In de doorbraakjaren van Presley, tweede helft jaren vijftig, was hij de sideman van The.....meer »»

Gitaarfeest rondom uitreiking Sena European Guitar Award aan Steve Vai

3-daags programma vol stergitaristen!

Op 9 juli krijgt de Amerikaanse gitarist Steve Vai de SENA European Guitar Award uitgereikt in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Naast een fraai avondprogramma vinden er in de dagen voorafgaand aan de uitr.....meer »»

Fender Bassman 800

Nog meer nieuws van Fender

Op de zomer-NAMM was het vooral Fender dat opviel door veel basnieuws. Ze introduceerden onder meer een Jazz-signature voor Flea, een vernieuwde Mustang Bass (beide elders in deze nieuwsrubriek) en bi.....meer »»

Makala Waterman

Waterbestendige ukeleles

Als je een muziekinstrument bij de zomer moet bedenken, kom je al snel uit bij het geluid van de ukelele. Ukelelebouwer Kala eert met de Makala Waterman-serie ontwerper Mario Maccaferri. .....meer »»

Fender Flea Signature Jazz Bass

Een onverwachte keuze?

Flea zie je meestal met een Music Man of Modulus. Natuurlijk had je het merk Flea Bass en op Blood Sugar Sex Magik horen we veel Wal. In Atoms For Peace, met Thom Yorke, speelde hij veel op een Höfner.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken