Release van de Week: George Benson - Walking To New Orleans

Release van de Week: George Benson - Walking To New Orleans

Vandaag verschenen - 26 april 2019

Jazzgitarist George Benson komt vandaag uit met zijn nieuwe album ‘Walking To New Orleans’. Deze plaat is een eerbewijs aan de rock ‘n’ roll-iconen Chuck Berry en Fats Domino, die beiden in 20.....meer »»

John Petrucci wint de Sena Performers European Guitar Award 2019

De Dream Theater-gitarist ontvangt de award 24 juni in Bergen op Zoom

Gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019 (SEGA). Op maandag 24 juni krijgt de 51-jarige Amerikaan de prijs uitgereikt tijdens een awardshow in Gebouw-T in.....meer »»

Uniek interview met Keith Richards: fit met 75

Video's bij het interview in Gitarist 338, mei 2019

Gitarist kreeg de unieke gelegenheid Keith Richards van The Rolling Stones te interviewen. Aanleiding was de release van de luxe-editie van zijn eerste soloplaat ‘Talk Is Cheap’, die dertig jaar g.....meer »»

Marshall Studio serie amps

Classic, Vintage en Jubilee

Voor de nieuwe Studio serie heeft Marshall een aantal van zijn klassiekers betaalbaarder en draagbaarder gemaakt. Op de NAMM Show in L.A. werden de nieuwe amps gepresenteerd. Inmiddels zijn we ze aan .....meer »»

Keith Richards: akoestische gitaarstijl

Audio bij de workshop in Gitarist 338

In Gitarist 338, mei 2019 vind je de noten en tabs bij deze workshop. De Stones-gitarist is natuurlijk het meest bekend vanwege zijn elektrische riffs, maar ook akoestisch staat hij zijn mannetje. .....meer »»

De sounds van 1969

Audio bij de feature-workshop in Gitarist 338

In Gitarist 338, mei 2019 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Vier albums, één ongelooflijk goed jaar voor rockmuziek en alle inspiratie die je nodig hebt om je spel binnen een maand naar ee.....meer »»

Riff van de maand: AC/DC - Back In Black

Audio bij de workshop in Gitarist 338

In Gitarist 338, mei 2019, vind je de noten en tabs bij deze workshop. Een simpele riff rond een aantal open E, D en A akkoorden, afgewisseld met twee licks met losse noten. Meer heb je niet nodig voo.....meer »»

Interview met Rodrigo Sanchez van Rodrigo y Gabriela

Nieuw album Mettavolution komt 26 april uit

Het Mexicaanse duo Rodrigo y Gabriela staat bekend om zijn opzwepende akoestische gitaarmuziek, waarin latin, flamenco, metal en jazz bij elkaar komen. Op hun nieuwe album ‘Mettavolution’ experime.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken