In Memoriam Prince (1958-2016)

In Memoriam Prince (1958-2016)

Grensverleggend popfenomeen overlijdt op 57-jarige leeftijd

Vreemd? Zeker. Een fenomeen? Dat ook. Maar Prince was boven alles een bijzonder veelzijdig muzikant en componist. Funk, soul, pop, disco, r&b, jazz en zelfs hardrock; niets was te gek voor de Amerikaa.....meer »»

Wervelende clinics op Gitarist Stage Max Guitar

Veel publiek bij Gibson Custom Shop Event

Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag, 9 april 2016, de Gitarist Stage geopend in de Scheveningse vestiging van Max Guitar. Het doorlopende Gibson Custom Shop Event werd opgeluisterd door d.....meer »»

Boss en Roland op de Musikmesse

Musikmesse 2016

Boss presenteerde op de Musikmesse dit jaar een lijstje nieuwe accessoires voor de gitarist. Van plectra en kabels tot een acoustic singer-pedaal voor de singer/songwriter. Roland komt met een draagba.....meer »»

BluGuitar introduceert de BluBOX Virtual Speaker Collection

Musikmesse 2016

BluGuitar, het merk van de Duitse gitarist/ontwerper Thomas Blug, brengt eind 2016 de BluBOX Virtual Speaker Collection op de markt......meer »»

Gitaarband of slagplaat met een persoonlijke touch

Handgemaakt bij de Leerfabriek

Als je je gitaar een persoonlijke twist wil geven biedt de Leerfabriek in Zutphen je de kans: zij maken op ambachtelijke wijze de gitaarband dan wel -slagplaat die jij wenst......meer »»

Supro lanceert eerste effectpedalen

Boost, Fuzz en Drive van boetiekkwaliteit

Na vele jaren versterkers geproduceerd te hebben is voor Supro de tijd aangebroken om effectpedalen op de markt te brengen. Op de Musikmesse, die momenteel in Frankfurt plaatsvindt, lanceerde Supro dr.....meer »»

Fender The Edge Signature Stratocaster

Na versterker nu ook een gitaar voor U2 gitarist

Fender lanceert de The Edge Signature Stratocaster, hand in hand met de The Edge Deluxe versterker. Wat kunnen we verwachten behalve de handtekening van de U2 gitarist die de kop van de gitaar siert?.....meer »»

Seymour Duncan Palladium

Veelzijdig high-gain pedaal

Seymour Duncan, vooral bekend als elementmaker, geeft de laatste jaren steeds meer aandacht aan de uitbreiding van hun pedalenlijn. De nieuwste toevoeging is het Palladium Gain Stage effectpedaal, dat.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken