Steve Vai & Orianthi doen 'geheime' sessie

Steve Vai & Orianthi doen 'geheime' sessie

Mary J. Blige neemt 'Stairway To Heaven' op

Onlangs vond er in Los Angeles een 'geheime' opnamesessie plaats, waarbij een studiosupergroep een cover opnam van een van de meest herkenbare songs uit de rockhistorie: Led Zeppelin's klassieker 'Sta.....meer »»

GrooveMaker Rock Ace

Meespelen met Ace op je iPhone

Er komen zoveel leuke en interessante iPhone- en iPod Touch-apps uit voor muzikanten dat we ze onmogelijk allemaal kunnen noemen, maar deze GrooveMaker Rock Ace wilden we jullie niet onthouden......meer »»

Pat Metheny

Vrijdag 12.02 jl was het concert van Pat Metheny in het Muziekcentrum te Eindhoven. Mijn vrouw en ik waren hierbij aanwezig door de kaarten die we gewonnen hadden met de prijsvraag hier in De Gitarist.....meer »»

Joe Bonamassa en Glenn Hughes in nieuwe supergroep

Black Country heeft al zes nummers klaar

Aan de schier eindeloze stroom supergroepen lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Vorig jaar bracht ons onder meer Chickenfoot en Them Crooked Vultures, nu is er Black Country. Deze band bestaat ui.....meer »»

Red Hot Chili Peppers 'presenteren' nieuwe gitarist

Josh Klinghoffer speelt mee tijdens Neil Young tribute

De Red Hot Chili Peppers hebben voor het eerst opgetreden met hun nieuwe gitarist Josh Klinghoffer, tijdens het 'MusicCares Person Of The Year'-diner ter ere van Neil Young afgelopen vrijdag in Los An.....meer »»

Nieuw album Jimi Hendrix

Plus deluxe heruitgaven van zijn werk

Het grote catalogusproject van Sony Music en Experience Hendrix LLC start op 5 maart a.s. met de release van 'Valleys of Neptune'. Dit album bevat twaalf niet eerder uitgebrachte studio-opnames van Ji.....meer »»

De Koninck Bluesfestival Delft

Twaalfde editie op 5 en 6 februari

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari vindt voor de twaalfde keer het De Koninck Bluesfestival Delft plaats. Op donderdagavond 4 februari zullen de Belgische Seatsniffers als officiële opener alvast het.....meer »»

Jazzy blues deel 2

Audio bij workshop Gitarist 227

Op pagina 64 t/m 67 van Gitarist 227 van februari 2010 vind je het tweede deel van de workshop ‘Jazzy blues’. Leer hoe je verfijning en variatie in je versleten pentatonische licks kunt aanbrengen doo.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken