Bliksem

Bliksem

Video bij het interview in Gitarist 293

Wat goed is, komt snel. Het Antwerpse Bliksem sloeg vrijwel meteen in met debuutalbum ‘Face The Evil’. Maar het dendert (en dondert) nu pas echt voort met ‘Gruesome Masterpiece’. Een plaat die je kunt.....meer »»

North Sea Jazz 2015 verslag

Gitaristen en bassisten inspireren op 40ste North Sea Jazz festival

De 40ste editie van North Sea Jazz was weer een speeltuin voor gitaar- en basliefhebbers. Met poptoppers als Paolo Nutini, Mary J Blige, Lionel Richie, John Legend en zelfs Lady Gaga zou je kunnen den.....meer »»

Guild Chris Hillman signaturebas

Replica van de Starfire van de Byrds-bassist

50 jaar geleden braken The Byrds door met hun wereldwijde hit Mr Tambourine Man. Het karakteristieke rinkelend geluid van de 12-snarige Rickenbacker bepaalde voor een belangrijk deel hun sound. De bas.....meer »»

Oproep Stichting Music and Cancer

Concert door muzikanten met uitbehandelde kanker

Stichting Music and Cancer (MaC) is op zoek naar muzikanten met uitbehandelde kanker, die nog een keer willen schitteren op het podium tijdens een bijzonder concert. Het doel van de stichting is om mu.....meer »»

Winnaars Pedaltrain contest bekend!

Lezers Gitarist en De Bassist konden meedingen

Onlangs breidde Pedaltrain zijn lijn pedalboards flink uit. Om dit te vieren stelde het merk een aantal Nano+ pedalboards met bijbehorende softcase ter beschikking voor de lezers van Gitarist en colle.....meer »»

Yes-bassist Chris Squire overleden

Met McCartney, Bruce en Entwistle hielp hij de bas emanciperen

Toetsenist Geoffrey Downes meldde het op twitter: “Ik ben er kapot van en ik heb er geen woorden voor, maar het trieste nieuws is dat mijn goede vriend, bandmaat en inspiratie Chris Squire is overlede.....meer »»

Video's bij de tests in Gitarist 292

Orange, PRS

De tests van de Orange Rockerverb 50 MKIII combo en PRS S2 Vela uit Gitarist 292, juli 2015 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken......meer »»

Bert Dockx en Dans Dans video's

Dans Dans op Cactus Festival en North Sea Jazz

Al 10 jaar één met zijn Ibanez Benson gitaar en nog nooit naar George Benson geluisterd… Dat is Bert Dockx ten voeten uit. Met de garagejazz van Dans Dans staat hij op 10 juli zowel op het Cactus Fest.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken