D'Angelico introduceert akoestische gitaarlijn

D'Angelico introduceert akoestische gitaarlijn

Gitarist was bij de introductie in Barcelona

Sinds de de heropstanding van het legendarische D'Angelico in 2011 heeft het bedrijf 38 modellen uitgebracht, waaronder gitaren die gemaakt zijn naar voorbeeld van de klassieke modellen uit de jaren '.....meer »»

John Lennons Gibson J-160E geveild

Akoestische gitaar was jarenlang zoek

De recent teruggevonden Gibson J-160E van John Lennon, waar de Beatle mening vroege hit op componeerde, wordt later dit jaar bij Julien’s Auctions in Beverly Hills geveild. De verwachte opbrengst is 8.....meer »»

Bax Guitar Experience - 28 juni

Met optredens en demo's van onder andere Remy Hansen en Harry Sacksioni

Op zondag 28 juni zal tussen 12:00 en 17:00 uur de vijfde editie van de Bax Guitar Experience plaatsvinden in de Bax muziekwinkel in Goes. Naast diverse workshops kan je ook kortingsacties verwachten......meer »»

Boing Spring Reverb

Nieuw pedaal van J. Rockett Audio Designs

Met de Archer gooide J. Rockett Audio Designs hoge ogen. Niet alleen door de klank (het is een clone van de Klon Centaur), maar ook doordat het pedaal kleiner was dan hun andere effecten. Nu komt er e.....meer »»

Gitaarbouwer en gitarist Steff Peire overleden

Bouwer van Steffsen gitaren en elementen

In het juninummer van Gitarist staat de Vlaamse gitaarbouwer Steff Peire in de rubriek De Bouwers. Helaas moesten we vernemen dat de eigenaar van Steffsen Guitars is overleden terwijl deze editie werd.....meer »»

Ritmesectieclinic Michel van Schie en Hans Eijkenaar

Gelouterd bas-drumtandem geeft kijkje in de keuken tijdens Muzikantendag in Leiden

Op de Muzikantendag on Tour in Leiden, organiseerden Slagwerkkrant, De Bassist, Gitarist en Musikmaker wederom een ritmesectieclinic. Als er twee mensen bewezen hebben dat ze perfect samen spelen, dan.....meer »»

Gitarist videoreportages Musikmesse 2015

Orange, REVpad, Boss/Roland, Greenhouse, Pedaltrain, Guild

Jullie zijn het inmiddels van ons gewend. Bij een beursverslag in het blad hoort een videoreportage op de site. Steven Faber en Co Koenen nemen jullie weer mee langs een aantal stands op Musikmesse Fr.....meer »»

Twaalf halve finalisten Sena Young Talent Guitar Awards 2015 bekend

Halve finale en finale op 20 en 21 juni

Afgelopen weekend werden de laatste halve finalisten van de Sena Young Talent Guitar Awards (SYTGA) 2015 bekend. Op zaterdag 20 juni tijdens de Amsterdam Electric Guitar Heaven Midsummer Night Special.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken