13 mei 2023: Bridge Guitar Convention: 10 workshops, concert Sjako! en grote gitaarbeurs in Eindhoven

Onderdeel van het Bridge Guitar Festival Eindhoven: 10-14 mei

Events 13-05-2023 05:05

Van 10 tot 14 mei staat Brainport Regio Eindhoven in het teken van de gitaar: meer dan 50 concerten, van klassiek tot metal, van Stochelo Rosenberg tot Steve Vai, talkshow Guitar Inside, een Jeugd Gitaarspektakel en nog veel meer. Met Gitarist en Guitar Matrix organiseren we de Bridge Guitar Convention: een grote, dynamische gitaarbeurs met parallel daaraan een tiental workshops van topgitaristen en een concert van Sjako!, zaterdag 13 mei in Muziekgebouw Eindhoven, van 11.00-17.30 uur.

Bridge Guitar Convention
11.00-17.30 uur gitaarworkshops en concert Sjako!
11.30-16.30 uur gitaarbeurs met meer dan 60 merken

De Convention bestaat uit drie onderdelen: gitaarbeurs, workshops en een concert. Dat alles op één ticket voor slechts € 12,50.!

GITAARBEURS
Maar liefst 76 merken komen op de gitaarbeurs van de Bridge Guitar Convention hun mooiste gitaren, versterkers, effecten en accessoires laten zien op zaterdag 13 mei in Muziekgebouw Eindhoven.

Kom ze uitproberen en als je wilt: je kan ze die dag meteen aanschaffen en meenemen ook, als een van die producten je goed bevalt! 

Wil je weten welke merken en producten er zullen zijn, klik dan hier voor een uitgebreid artikel op deze website. 

WORKSHOPS
En terwijl je al dat moois bekijkt kan je door de dag heen een tiental workshops van topgitaristen bijwonen in drie zalen van Muziekgebouw Eindhoven, van Richard Hallebeek (foto) tot Jasmine van der Waals, van Vedran Mircetic tot Leif de Leeuw en Sem Jansen (hoofdfoto boven). Alles over het workshopprogramma vind je verderop in dit artikel. 

SJAKO!
Aan het eind van de middag sluiten we af met een concert van Sjako!, met gitaarlegende Wouter Planteijdt!
Lees meer over dat concert elders op deze site

Tickets
Gitaarbeurs + workshops + concert € 12,50*
Studenten € 7,50*
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Als je al een ticket voor het Steve Vai concert hebt, zaterdagavond 13 mei, ook in Muziekgebouw Eindhoven (inmiddels uitverkocht), dan kun je daarmee ook de gitaarbeurs en workshops overdag bezoeken.

Tickets voor Gitaarbeurs + Workshops + Concert kun je nu bestellen, klik hier!  

De Bridge Guitar Convention wordt tot stand gebracht door het Bridge Guitar Festival in samenwerking met Gitarist Magazine en Guitar Matrix

Klik hier voor het Facebook event

Bridge Guitar Convention
GITAARWORKSHOPS EN CONCERT SJAKO!
zaterdag 13 mei - 11.00-17.30 uur

Blokkenschema Bridge Guitar Convention zaterdag 13 mei. Klik voor een leesbare pdf-download 

Tijdens de gitaarbeurs kun je een tiental workshops in drie zalen van Muziekgebouw Eindhoven bijwonen. In de Kleine Zaal concentreren de workshops zich op het gebruik van technologie bij de gitarist van nu: boetiekpedalen, switchingsystemen, buizen & modeling, Ableton toepassingen, analoog in combinatie met digitaal en de vele mogelijkheden die het internet biedt om beter te worden.

Dit programma speelt zich af in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven:

12.00-12.45 Jasmine van der Waals - workshop

13.00-13.45 Richard Hallebeek - workshop

14.00-14.45 Reinier Baas - workshop

15.00-15.45 Vedran Mirčetić - workshop

16.30-17.30 Sjako! met Wouter Planteijdt - concert

Op het podium bij de entree vinden de volgende workshops plaats: 

11.00 Marcel Singor

12.45 Leif de Leeuw & Sem Jansen

14.30 Remi Lauw

Op het podium van Meneer Frits, thema de gitaar in metal: 

12.15 Kevin Storm's ESP School of Metal Guitar

13.15 Panel 'Metal Sound Research Team'
met Joost van den Broek (producer), Ruud Jolie (Within Temptation), Bart Hennephof (Textures), Marcel Singor en moderator Jack Pisters

Jack Pisters stelde het workshopprogramma samen. De vier workshops in de Kleine Zaal zijn tot op zekere hoogte thematisch verbonden. Jack: “We concentreren ons daar op het gebruik van technologie bij de gitarist van nu: boetiekpedalen, switchingsystemen, buizen en modeling, Ableton-toepassingen, analoog in combinatie met digitaal en de vele mogelijkheden die het internet biedt om beter te worden. We combineren vintage vibes met moderne technologie. Daarbij heb je uitersten van totale modeling via hybride systemen, tot pure vintage omdat je een dikke bluessound wil hebben.

Workshops in de Kleine Zaal
Om 12 uur trapt Jasmine van der Waals het workshopprogramma in de Kleine Zaal af, gevolgd door Richard Hallebeek, Reinier Baas en Vedran Mirčetić. Jack Pisters licht toe: “Jasmine van der Waals maakt echt geweldige partijen: heel ritmisch en tegelijk sferisch. Zij is heel goed in impact houden met soundscapes, de levels van de pedalen goed blijven beheersen. Jasmine heeft een uitgesproken visie, speelt meestal met een vintage gitaar, maar maakt daar heel moderne geluiden mee en heeft heel eigen smaak over wat een gitaar anno nu doet in een band.”
Meer over Jasmine vind je in het interview in Gitarist 385, mei 2023 en in het artikel elders op deze site

Over Richard Hallebeek zegt Jack: “Hij is heel ver met Fractal Audio-modeling, waar hij zijn eigen presets voor heeft gemaakt. Maar toch combineert hij deze ook weer met pedalen: je bent toch gehecht aan bepaalde favoriete pedals. Hoe houdt hij dat in balans? Dat is mooie materie voor zo’n workshop.

“Wat Reinier Baas doet is echt ongelooflijk, hoe hij vanuit jazz op zoek is naar expressie met zijn sounds en in zijn speelstijl. Uiteindelijk gaat het om die fantastische gitarist die een visie heeft over hoe hij wil klinken.”

Jack Pisters over Vedran Mirčetić: “Hij is ontzettend ver met het bouwen van geluiden die bijna niet meer gitaar zijn; unieke geluiden die de songs en sfeer van De Staat maximaal ondersteunen. Pedalen gaan er bij hem in en uit en daardoor wordt het wel heel complex: werken met schakelsystemen, beschermen van je signaalweg. Welke kabels gebruik je, welke dingen bouw je per tour wel om, hoe krijg je je levels goed? Hij is eigenlijk The Edge van Nederland.”

Marcel Singor opent workshopprogramma om 11.00 uur
Maar er zijn nog veel meer workshops deze dag. Marcel Singor opent het workshopprogramma om 11.00 uur in de Stadsfoyer, gevolgd door het onafscheidelijk duo Leif de Leeuw en Sem Jansen. Remi Lauw sluit op dat podium het programma af met een workshop waarin de combinatie Ableton en gitaar centraal staat.

De gitaar in metal
In het aangrenzende café Meneer Frits doet Kevin Storm een workshop metalgitaar, waarin hij de videoserie presenteert die hij voor ESP en Gitarist aan het produceren is: Gitarist presenteert de ESP School of Metal Guitar.
Daaropvolgend vindt een panel plaats onder de titel Metal & Rock Gitaarproductie. Producer Joost van den Broek praat met een aantal metalgitaristen, waaronder Bart Hennephof (Textures) en Kevn Storm over wat erbij komt kijken als je je gitaar in de studio opneemt. Moderator: Jack Pisters

Concert van Sjako! met Wouter Planteijdt
De Guitar Convention wordt afgesloten met een concert van de band Sjako! met gitaarlegende Wouter Planteijdt. De originele formatie met bassist Thijs Vermeulen en Jaap Vrenegoor is weer bij elkaar en ze sluiten 13 mei hun clubtour af met een concert in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Lees meer over dit Sjako! concert elders op Gitarist.nl. 

In het belendende café Meneer Frits vindt de talkshow Guitar Inside plaats.

 

Bridge Guitar Convention
GITAARBEURS
zaterdag 13 mei - 11.30-16.30 uur

Op de gitaarbeurs in Muziekgebouw Eindhoven presenteren veel van 's werelds grootste gitaarmerken en een flink aantal gitaarbouwers hun gitaren, amps, effecten en accessoires. Kom ze bekijken, voelen en uitproberen, en als het bevalt kan je zelfs aanschaffen deze dag!

Inmiddels hebben meer dan 70 merken hun stand gereserveerd.

Maar liefst 31 verschillende gitaarmerken zijn present. We noemen merken als Ibanez, Martin, Cort, Aristides, Crafter, Lâg en Hagstrom, en zijn heel blij met de komst van de gitaarbouwers die hun bijzondere gitaren laten zien, zoals Unquendor, Dejawu, Wout Bosma, KJ Band, Schotman en RH Guitars. G.A.S. zal hun verzameling vintage gitaren tonen en retailer Guitarking toont eigen merken.

Ook zijn er versterkermerken als Marshall, Vox, Laney, Blackstar en Hughes & Kettner. En de enorme hoeveelheid gitaareffecten zal je verbazen, van Beetronics tot Strymon, van MXR tot Walrus, van Korg tot IK Multimedia. Ze staan allemaal uitprobeerklaar opgesteld! En zoek je een pedalboard, een nieuwe strap, in-ears of capo’s, je vindt ze op de gitaarbeurs, zaterdag 13 mei!

Een volledige merkenlijst, zoals die tot nu toe bekend is, vind je onderaan dit bericht en ook in het uitgebreide artikel over de gitaarbeurs elders op deze site.  

Tickets
Gitaarbeurs + workshops + concert € 12,50*
Studenten € 7,50*
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Als je al een ticket voor het Steve Vai concert hebt, zaterdagvond 13 mei, ook in Muziekgebouw Eindhoven (inmiddels uitverkocht), dan kun je daarmee ook de gitaarbeurs en workshops overdag bezoeken.

Tickets voor Gitaarbeurs + Workshops + Concert kun je nu bestellen, klik hier!   

De Bridge Guitar Convention wordt tot stand gebracht door het Bridge Guitar Festival in samenwerking met Gitarist Magazine en Guitar Matrix.

De merken op de gitaarbeurs: 

GITAREN

Altamira

Angel Lopez

Aristides

Cort

Crafter

De Clercq Guitars

Dejawu Guitars

Eko Guitars

Faith

G&L

Hagstrom

FGN

Harmony

Heritage

Ibanez

José Torres

Kauffmann

Kala

KJ Band

Lâg Guitars

Martin

RH Guitars

Sandberg

Schecter 

Schotman Guitars

Sterling by Music Man

Tokai

Unquendor

Vox 

Walden

Wout Bosma

 

VERSTERKERS

Blackstar

Hughes & Kettner

Laney

Marshall

Van Laeck

Vox

 

EFFECTEN

Beetronics

Carl Martin

Crazy Tube Circuits

Digitech

DOD

Dunlop

GuitarKing Fuzz

Ibanez

IK Multimedia

J.Rockett

Korg

MXR

Nerd Design

Pangolin

Source Audio

Strymon

Walrus Audio

Warm Audio

Way Huge

Wild Dog

 

SNAREN

Curt Mangan

Ernie Ball

Santa Cruz

 

ACCESSOIRES

G7th capos

Boveda

DMI Guitar Labs

Dunlop

Ferrini Straps

Hercules

Holy Cow

Levy's Leathers

Livezoner

Monster Cable

Sib Systems

Pedaltrain

Stefy Line

 

Ultimusician

Warm Audio

 

Standhouders

Algam Benelux

Aristides 

De Clercq Guitars

Dejawu Guitars

EMD Benelux

Face

Ferrini Straps

Guitarking/Kauffmann

Hoshino Europe

KJ Band Guitars

Musik Meyer

Pro Media Connect/Total Sonic

RH Guitars

Schotman Guitars

TH Music

The G.A.S. Dealer

Unquendor

Venmans Music Agency

Voerman Amersfoort

Wout Bosma

Veel meer over het Bridge Guitar Festival dat van 10-14 mei plaatsvindt elders op Gitarist.nl. 

 

zoeken
zoeken