Gitarist Media Lounge op Amsterdam Electric

9 december in Melkweg, Amsterdam, met Andy Summers, Adrian Belew e.v.a.

Gitarist Extra 01-12-2012 14:12

Andy Summers, Adrian Belew e.v.a komen voor live-interviews en akoestische optredens naar de Gitarist Media Lounge, die zondag 9 december vanaf ’s middags twee uur in de Mediaroom van de Melkweg plaatsvindt, als onderdeel van de Plug ’n Play-dag. Interviews door Gitarist-hoofdredacteur Mark van Schaick en NTR-programmamaker Co de Kloet. De lounge wordt opgenomen door NTR/Radio 6 en later uitgezonden in Co Live! Zie het programma hieronder en de updates op deze pagina die in de komende dagen zullen volgen.

Het programma van de Plug 'n Play-dag in de Melkweg ziet er als volgt uit. 

14.00 start Gitarist Media Lounge (Media Room, Melkweg)
15.00 start New Guitar (Filmzaal, Melkweg)
17.00 Plug 'n Play concert: 200 gitaristen & bassisten met Adrian Belew en gasten
18.15 Halve Finale Sena Young Talent Guitar Awards (Theaterzaal, Melkweg)
19.30 Apotheosis: concerten Eef Albers met Golden Earring ritmesectie (Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk) en Anneke van Giersbergen   

Gitarist Media Lounge programma
De Gitarist Media Lounge begint 's middags twee uur met het Panel 'New Guitar'. Daarna treden diverse gitaristen en bassisten die op Amsterdam Electric Guitar Heaven optreden naar de lounge voor live-interviews en akoestische optredens (waarbij ze gerust hun elektrische gitaar mogen uitpakken!). Hieronder vind je het programma dat we telkens updaten als er nieuwe items aan toegevoegd worden.Kom langs! Het wordt leuk, boeiend en spannend. Met je neus op de helden!    
 

Programma Gitarist Media Lounge
14.00-14.25 Panel ‘New Guitar’ o.l.v. Derek Bermel, met o.a. Seth Josel, Andy Summers, en Adrian Belew
14.25-14.35 Adrian Belew (o.v.) live-interview door Co de Kloet 
14.35-15.00 Andy Summers live-interview door Gitarist-hoofdredacteur Mark van Schaick
15.00-15.15 Zane Banks
15.15-15.35 Reinier Baas 
15.40-16.00 Alfredo Genovesi
16.00-16.20 The Zoumark Express: Mark Tuinstra / Zou Diarra 
16.30-16.40 Mikael Szafirowski
16.45-17.00 Uli Jan Roth

Panel ‘New Guitar’
Derek Bermel (USA) is de enige 'composer in residence' aan het prestigieuze Institute for Advanced Studies in Princeton (waar Robbert Dijkgraaf sinds kort de scepter zwaait). Hij schrijft al jaren klassieke composities met rock en afrikaanse/latin invloeden en werkt vaak met elektrisch gitaar. Zijn 'Ritornello' voor elektrische gitaar en strijkwintet wordt op de middag van 9 december uitgevoerd tijdens het Plug 'n Play concert om 17.00 uur in The Max.

Seth Josel (USA/Dld) is een veelgevraagd klassiek elektrisch gitarist met een grote staat van dienst. Hij reconstrueerde aan de hand van geluidsopnamen en archiefmateriaal de eerste compositie voor elektrisch gitaar solo van een groot klassiek componist, Morton Feldman. Dit stuk was sinds 1966 verloren gewaand. Josel speelt tijdens AEGH 2012 de Nederlandse première.

Adrian Belew (USA) komt op diverse plekken in het festival aan bod en verwierf faam bij King Crimson en Zappa. Zie het interview in Gitarist november 2012 en elders op Gitarist.nl.  

Andy Summers (UK/USA) is natuurlijk megabekend door zijn gitaarwerk bij The Police, maar heeft tijdens en sindsdien nog heel veel ander, baanbrekend gitaarwerk verricht. Zie het interview in Gitarist december 2012 en het artikel elders op deze site.

Programma New Guitar in de Filmzaal van de Melkweg 
15.00 uur Alfredo Genovesi
15.20 uur Mikael Szavirovski
15.45 Zane Banks

Meer over Amsterdam Electric Guitar Heaven lezen, waaronder het volledige programma van tien dagen festival. Klik hier

 

zoeken
zoeken