Ross Bolton overleden

Als eerbetoon nog eens zijn videoworkshop funk guitar

Gitarist Extra 07-04-2013 21:33

Zaterdag 30 maart 2013 is funkgitarist Ross Bolton op 54-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Als eerbetoon aan deze bijzondere funkgitarist publiceren we hier nog eens de videoworkshop die wij in 2010 bij hem thuis opnamen.

Ross Bolton is het meest bekend van zijn lesboeken en -video’s over funkgitaar. Als geen ander was hij in staat om de verschillende technieken van funkgitaarspel tot eenvoudige basisoefeningen terug te brengen, om deze vervolgens op te bouwen en samen te voegen tot complexe begeleidingspartijen. Zijn lesmethode Funk Guitar – The Essential Guide is daarvan een mooi voorbeeld.

Ross Bolton was als docent verbonden aan het Musicians Institute in Los Angeles. Daarnaast was hij actief als studiomuzikant en speelde hij live met onder andere Al Jarreau.

Gitarist bezocht Bolton in 2010, waar hij ons hartelijk ontving voor een video-interview dat flink uit zou lopen. De video’s waarop hij technieken demonstreert vergezelden het interview dat in Gitarist 231 verscheen. 

Bekijk hier de videoplaylist met alle 9 delen van de videoworkshop 'funk guitar' die we in 2010 bij Bolton thuis opnamen. Met >| scroll je door de diverse delen heen. Als je echter een en ander met tekst en uitleg wil volgen, klik dan op deze link, naar het oorspronkelijke artikel op Gitarist.nl. 

zoeken
zoeken