Peter van Weelden over zijn Royal Overdrive

De ontwikkeling, mogelijkheden en klank van de Royal Overdrive

Gitarist Extra 21-09-2013 08:09

In Gitarist 271, oktober 2013, testen we de Van Weelden Amplification Royal Overdrive. In 2008 kreeg versterkerbouwer Peter van Weelden de vraag om een exceptioneel overdrivepedaal te maken. Met de eerste productierun in zicht, kregen wij alvast een testexemplaar ter beschikking van deze Royal Overdrive. Twee jaar geleden spraken we al met Van Weelden over dit pedaal, op het podium van Carré voor een optreden van Joe Bonamassa. De Royal Overdrive was toen al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Logisch dus, dat we daar even naar vroegen. We legden het geesprek vast op video.

Twee jaar geleden, toen we onderstaande video maakten, kon Van Weelden nog niet teveel in detail treden. Toch is het interessant te horen wat de filosofie achter het pedaal is, hoe hij de klank en functies beschrijft en wat hij zegt over de fabricage. Ook horen we waarom niet is gekozen voor het gebruik van buizen.

Nu, twee jaar later, konden we een primeurtest maken van de Royal Overdrive. In Gitarist 271, vanaf pagina 54, vind je de test. Is dit de koning onder de scheurpedalen? 

Gitarist 271 ligt vanaf 26 september 2013 een maand lang in de winkel.
Of bestel 'm los via onze site. Klik hier en scroll naar onderaan in het formulier.

 

zoeken
zoeken