Vintage Guitar Show videos

Dirk Witte's vintage collectie en de Cattle Range gitaren en versterkers

Gitarist Extra 17-10-2013 12:10

Op 28 september was Gitarist aanwezig op de Vintage Guitar Show die al zo’n twintig jaar plaatsvindt in Veenendaal. Naast erg veel oude en nieuwe instrumenten waren er traditiegetrouw ook veel gitaarbouwers present. In dit artikel kun je twee videoreportages zien die we op de beurs maakten: de nieuwe collectie vintage gitaren van Dirk Witte wordt voorgesteld en de nieuwe gitaarserie Cattle Range.


Een van de grootste trekkers tijdens de herfsteditie van de Vintage Guitar Show in Veenendaal was ongetwijfeld de bijzondere collectie CBS Fenders in de stand van Dirk Witte. Nog maar een week voor de beurs had de Amsterdams/Utrechtse winkel deze collectie van een Franse verzamelaar op de kop weten te tikken en nu stonden ze al te blinken in de stand. Dit was volledig de verdienste van Martijn Vink, vestigingsmanager van Dirk Witte Utrecht, die lange dagen had gemaakt om alle veertien gitaren in tiptop conditie te krijgen.

Mustangs
Centre stage stonden zeven Mustangs (waaronder een bas) waarvan sommige, uit de periode 1969-70, een Competion-afwerking hadden (‘racestrepen’). Ons oog werd met name getrokken door de zeldzame Competition Orange uitvoering.

Maar de overige gitaren waren ook niet te versmaden. Naast een 1977 Jazzmaster en een 1975 Jaguar waren er een aantal Coronado II’s en een Starcaster. Actueel, want van deze minder courante modellen zijn door Fender net reissues uitgebracht. De slagplaat van een rode Coronado was van de handtekening van jazzgitarist Bucky Pizzarelli voorzien.

Aan het eind van de beursdag kreeg deze bijzondere collectie de Nievers Challenge Cup voor de meest authentieke gitaar.

Interview en tour Dirk Witte's Martijn Vink
Kijk voor meer details over deze gitaren de video van de persoonlijke tour die Gitarist van Martijn Vink kreeg.

 

Cattle Range cowboy gitaren en versterkers
Een van de bijzondere Nederlandse producten die we zagen waren de Cattle Range gitaren en versterkers. We hebben deze bijzondere cowboy instrumenten al genoemd in Gitarist 269, waardoor het erg leuk was ze nu van dichtbij te kunnen bewonderen. De gitaren zijn van enkel natuurlijke materialen gemaakt en verwijzen naar de Gretsches uit eind jaren ’50. Ook de bijbehorende versterker – gemaakt door Erik van der Werff van Meyer Amplification – zag er schitterend uit met zijn met zijn V-vorm en mooie afwerking.

Bekijk de video die we maakten, waarin initiatiefnemer Ton Klappe van Classic Rock Guitars (www.classicrockguitars.nl) alle ins en outs van de Cattle Range toelicht.

 

 

 

zoeken
zoeken