Liefde voor de Les Paul Junior

Videoplaylist bij de feature in Gitarist 278, mei 2014

Gitarist Extra 28-04-2014 11:04

Ooit begonnen als een onschuldig beginnersgitaar werd de Gibson Les Paul Junior al snel een rauwe rock ‘n’ roller – en wat voor een! Gitaristen van Keith Richards tot Leslie West omarmden Gibsons simpelste Les Paul en schreven er rockgeschiedenis mee. In Gitarist 278, mei 2014 lees je een uitgebreide feature over de Les Paul Junior. Bekijk hier een aantal video's van de gitaristen die het lelijke eendje van Gibson definitief op de kaart zetten.

 

Rolling Stone Keith Richards is reeds lang een liefhebber van de Les Paul Junior en bezit er meerdere. Hier bespeelt hij 'Dice', een 1958 TV Junior, in Midnight Rambler. De gitaar wordt uitgebreid geportreerd in de Les Paul Junior special in Gitarist 278, mei 2014.

Leslie West van Mountain zette de Les Paul Junior als rockgitaar op de kaart met het optreden van de band tijdens het legendarische Woodstock festival in 1969. Hier de nummers Southbound Train en, uit 1970, Mississippi Queen.  


Mick Ralphs van Mott The Hoople en later Bad Company is ook een liefhebber van de LP Junior. Hier zie je hem met eerstgenoemde band in 1973 met hun grootste hit All The Young Dudes

Nog een bekende Junior-aanhanger was New York Doll en Heartbreaker Johnny Thunders. Thunders werd vaak gezien met een TV Junior, zoals in deze video van In Cold Blood

zoeken
zoeken