Robert Cray - ‘In My Soul’

Beluister het album van Op de Plaat in Gitarist 278

Gitarist Extra 25-07-2014 10:07

‘s Werelds aangenaamste bluesman komt na twee jaar met een nieuw album. In Gitarist 278, mei 2014 vertelt Robert Cray over de totstandkoming van ‘In My Soul’: "We wilden heel graag zo’n geluid als op de oude Stax en Chess platen."

Het ideaal van zo'n oude sound betekende niet dat Cray en producer Steve Jordan met tape aan de gang gingen: "In het digitale tijdperk werken veel mensen met bandopnames voor een warm geluid, maar we hebben deze nummers op 192 kHz opgenomen, bijna in HD dus. Dat heeft een hele warme, stevige sound opgeleverd."

Gitaarwijs vertrouwde Cray vooral op zijn Fender signature Strat, maar op het album zijn ook een Fender VI bas en een Gibson jazzgitaar te horen. Voor elk nummer gebruikte hij een andere versterker uit zijn grote vintage collectie, o.a. Magnatones, een Fender Super Reverb en een Matchless.

Beluister hier het album:

Bekijk hier een trailer van het album: 

Wil je Robert Cray live in actie zien dan kan dat in mei wanneer hij voor twee optredens naar Nederland komt, te weten in Amsterdam (23, Paradiso) en Zwolle (24, Hedon).

zoeken
zoeken