Bløf: gear talk

Audio en video bij het interview in Gitarist 279

Gitarist Extra 21-05-2014 10:05

Het gaat Bløf voor de wind. Hun kersverse album ‘In Het Midden Van Alles’ kwam binnen op 1 in de albumchart en onlangs mochten de Zeeuwen de Edison Pop Oeuvreprijs in ontvangst nemen. En dan staan ze eind dit jaar ook nog voor de tweede maal in de Ziggo Dome! In Gitarist 279, juni 2014 spreken we de mannen over de totstandkoming van het nieuwe album, waarbij we met name over de gebruikte spullen het naadje van de kous willen weten!

‘In Het Midden Van Alles’ is voor het grootste deel opgenomen in de Vega Studio in het Franse Carpentras. Zanger-gitarist Paskal Jakobsen: “Ze hebben er een geweldige EMI mengtafel uit de sixties en met een beetje compressie uit die tafel klonken de gitaren echt te gek!” Het album werd afgemaakt in de ICP Studio in Brussel, voor de band bekend terrein. “In ICP zijn er soms bijna te veel spullen om uit te kiezen. Er zijn daar bijvoorbeeld acht kasten vol effectpedalen. Gelukkig kent (producer) JB Meijers die kasten goed, hij koos de pedalen uit die we uiteindelijk gebruikt hebben.”

Beluister hier het nieuwe album ‘In Het Midden Van Alles’:

Net als het album is de ervan afkomstige single Spijt Heb Je Morgen Maar inmiddels een grote hit. Bekijk hier de video:  

 

Een andere nummer van de nieuwe plaat, Open Je Ogen, vertolkte Bløf live in RTL Late Night, met als gastzangeres Ilse DeLange:

 

zoeken
zoeken