Thin Lizzy: Gorham & Sykes

Audio bij de workshop in Gitarist 281, augustus 2014

Gitarist Extra 25-07-2014 09:07

Weinig bands zijn meer classic rock dan Thin Lizzy. In Gitarist 281, augustus 2014 kijken we in een workshop naar de unieke stijl van een van de latere formaties, met Scott Gorham en John Sykes op gitaar.

Thin Lizzy heeft tijdens zijn bestaan veel grote gitaristen in de gelederen gehad - denk maar aan Gary Moore, of Snowy White. Deze maand bestuderen we de formatie uit begin jaren tachtig, met de dubbele gitaarvoorhoede van Scott Gorham en John Sykes. Met Sykes kreeg de band een wat zwaardere rocksound. Gorham is meer een bluesrocker en zijn spel gaat prima samen met de agressievere stijl van Sykes.

De workshop van deze maand bestaat uit een echte rocker. Het eerste gedeelte is de slaggitaarpartij, die niet echt moeilijk is. De solo in de laatste zestien maten werd opgenomen alsof er twee gitaristen speelden; de eerste helft is de bluesy stijl van Gorham, de tweede helft de rockflash van Sykes.

Beluister hier de audio om te horen hoe het stuk moet klinken. Van het stuk is er ook weer alleen een backingtrack waar je zelf over kunt spelen.

zoeken
zoeken