StageCoach Sessions videoserie: akoestische gitaar in jazz met Reinier Voet

Workshop en interviews bij het artikel in Gitarist 359

Gitarist Extra 30-01-2021 09:01

In de negende aflevering van StageCoach Sessions staat Reinier Voet centraal, als onderdeel van de Het Akoestische Nummer van Gitarist (359, februari 2021). Reinier Voet belicht de akoestische gitaar in jazz, gypsyjazz om precies te zijn. Hier vind je de video’s met performances van drie tracks. Van de compositie Pensées kun je een uitgebreide multiscreen-uitleg bekijken en de pdf's met de tabs van het nummer kun je ook downloaden. Ook zijn er videoworkshops over ‘Diminished’ en ‘Chromatiek’ speelstijlen. En last but not least geeft Reinier meer achtergrond in een uitgebreid video-interview.

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij dit jaar met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

In deze aflevering presenteren we de videoserie Akoestische gitaar in jazz met Reinier Voet.

In Gitarist 359, februari 2021 vind je een interview met Reinier Voet, alsmede de tabs van het nummer Pensées (Bestel deze editie op https://muziekmagazines.nl/gitarist). Hier in dit webartikel kun je alle bijbehorende video's zien en kun je de tabs van het nummer downloaden. Ook kun je video's zien van de nummers 10-Carat Gold Groove en Bagatelle Nr.1, live in de studio gespeeld door het Reinier Voet Kwartet plus een extra lang interview met Reinier Voet.

Het Reinier Voet Kwartet. Vooraan links Reinier Voet, rechts Harold Berghuis, achteraan links Jelle van Tongeren, rechts Mischa Kool

Reinier Voet is vooral bekend als gypsyjazzgitarist die met de grote namen in deze akoestische gitaarstijl samenspeelt, van Jimmy Rosenberg tot Fapy Lafertin en violist Tim Kliphuis, en ook jarenlang met ‘Reinier Voet & Pigalle44’. Maar hij heeft veel meer in zijn mars, zoals hij laat horen in zijn nieuwe formatie het Reinier Voet Kwartet met Jelle van Tongeren op viool, Mischa Kool op contrabas en Harold Berghuis op gitaar. Daar speelt hij vooral eigen werk, waarin allerlei jazzinvloeden te horen zijn. Voor de Amerikaanse uitgeverij TrueFire maakte hij drie succesvolle videocursussen rondom gypsyjazz. 

Video's van StageCoach Sessions deel 9, met Reinier Voet en het Reinier Voet Kwartet

De StageCoach Sessions-video’s kun je ook bekijken op ons YouTube-kanaal GitaristVideo. Abonneer je gratis op ons kanaal, klik het belletje rechts aan en je wordt altijd op de hoogte gehouden van onze nieuwe gitaarvideo's. www.youtube.com/GitaristVideo 

Part 1: 10-Carat Gold Groove - performance


Part 2: Bagatelle Nr.1 - performance

Part 3: Pensées - performance

Part 4: Pensées - multiscreen-uitvoering en schema

Download de tabs hier.


Part 5: Pensées Lick 1 - multiscreen-gitaarworkshop


Part 6: Pensées Lick 2 - multiscreen-gitaarworkshop

Download de tabs hier.


Part 7: Diminished - multiscreen-gitaarworkshop


Part 8: Chromatiek - multiscreen-gitaarworkshop


Part 9: Interview Reinier Voet - deel 1


Part 10: Interview Reinier Voet - deel 2

zoeken
zoeken