Bertolf: van bluegrass tot Beatles

Video en audio bij het interview in Gitarist 363

Gitarist Extra 27-05-2021 09:05

Bertolf Lentink heeft twee gezichten. Aan de ene kant is hij een rootsmuzikant met een voorliefde voor bluegrass, aan de andere kant een songschrijver in de traditie van The Beatles. In Gitarist 363, juni 2021 praten we met Bertolf over zijn nieuwe album, ‘Happy In Hindsight’, waarop hij vooral zijn popkant toont. Maar bluegrass komt zeker ook ter sprake.

foto: Bullet-Ray van Olphen

Bertolfs nieuwe album bevat vooral Beatles-achtige pop, met sterke melodieën, aanstekelijke refreintjes en verzorgde koortjes, zoals in Back To The Garden. Bertolf speelde het nummer onlangs live in het radioprogramma van Leo Blokhuis:   

Het thema van ‘Happy In Hindsight’ is het gevoel van iemand die terugblikkend op zijn verleden daarin een andere, vrolijkere stemming terugvindt dan hij destijds had. Bertolf en band speelden het titelnummer ook live bij Leo Blokhuis: 

De eerste single die van Bertolfs nieuwe album is getrokken, Don’t Look Up, Don’t Look Down, valt net als veel van zijn vroegere werk nog als americana te labelen: 

De laatste theatertour van Bertolfs andere project Her Majesty, Are You Ready For The Country, behandelt de geschiedenis van de countryrock. Hier zie je ze bij Tijd voor Max met het bluegrassnummer Fallen Eagle, met Bertolf op mandoline:

 

Bertolfs zesde soloalbum, ‘Happy In Hindsight’, verschijnt 28 mei bij Excelsior Recordings.

zoeken
zoeken