Video's met Rafael Devante Sinay bij Smandem., Gino Cochise, Jay Way en Latanya Alberto

Muzikale cosmopolitan

Gitarist Extra 22-07-2021 10:07

Rafael Devante Sinay speelde met maar liefst vier bands op Noorderslag 2021. Zijn optreden met Smandem. trok de aandacht van de Gitarist-redactie. Hun met hiphop en R&B doorspekte fusion heeft spannende grooves, maar ook ruimte voor uitbundige improvisaties. Reden genoeg voor een gesprek met hem. Je vindt het interview in Gitarist 365, augustus 2021. Hier op Gitarist.nl de video's van Noorderslag, het albumreleaseconcert in het Bimhuis en meer.

tekst Kevin Pasman - foto’s Bart Heemskerk

Noorderslag 2021 was een drukke avond voor Rafael, omdat hij naast zijn set met Smandem. ook moest optreden met Latanya Alberto, Gino-Cochise, en rapper Jay Way, voor wie hij musical director is. “Elke act wilde natuurlijk veel repeteren. Gelukkig hebben we met Smandem. ook goed kunnen voorbereiden. Na nieuwjaar gingen we meteen de repetitieruimte in. Dagen van tevoren speelde ik in mijn hoofd af hoe het allemaal moest klinken. Ik weet nog dat ik een intro probeerde te beatboxen om de jongens te laten weten hoe het moest. Ze pikten het gelijk op.”

Inmiddels zijn de eerste post-coronaoptredens voor publiek ook al geweest: “We speelden een livestream in het Bimhuis, een samenwerking met het Museum of Harlem. Er waren een stuk of tien mensen van het bestuur bij en na de show vroegen we ons echt af hoe het kwam dat die show zo goed ging. Een jaar lang hebben we alleen gespeeld voor een filmcrew. De aanwezigheid van mensen en de interactie met het publiek en muziek maakte een wereld van verschil.

“Afgelopen maand hebben we vier keer voor publiek gespeeld en donderdag stonden we in Ahoy voor de opnames voor North Sea Jazz, voor honderd jaar jazz in Nederland. Dat we daarvoor gevraagd zijn was een verwezenlijking van een droom.”
Kijk op NPO Start naar de sowieso heel boeiende uitzending '100 jaar Jazz in Nederland

 

De Noorderslagconcerten

Smandem.:


Gino-Cochise:


Latanya Alberto:

Jay Way:

Smandem. albumreleaseconcert in het Bimhuis


SMANDEM. road to EP episode 1: Introducing SMANDEM.

Concerten Smandem. op komst: 

15-8: Grachtenfestival @ Open Space Contemporary Art Museum, Amsterdam - 

17-8: Grachtenfestival @ Felix Meritis, Amsterdam

21-11: Super Sonic Jazz Festival @ Paradiso, Amsterdam 

zoeken
zoeken