Emily Wolfe: elke noot moet tellen

Audio en video bij het interview in Gitarist 365

Gitarist Extra 22-07-2021 10:07

Gewapend met een nieuwe signaturegitaar en een gigantische bak pedalen rockte Emily Wolfe haar experimentele tweede album vol. In Gitarist 365, augustus 2021 vertelt Emily over het veelzijdige ‘Outlier’, waarop ook synthesizers te horen zijn, en over haar kersverse signature, de Epiphone Sheraton ‘Stealth’. Luister naar het album op Gitarist.nl, bekijk de video over haar Epiphone en geniet van de throwback naar onze bijzondere Aquarium Sessions video's met Emily, bij ons op de redactie.

Al een paar jaar bewijst Emily Wolfe een spannende bluesrockartiest te zijn, dankzij haar licht ontvlambare live-optredens en gierende solo’s. Nu live-shows al een tijd niet meer mogelijk zijn, heeft ze haar creatieve energie gericht op nieuwe richtingen en de resultaten zijn spectaculair. Zo heeft ze haar tweede studio album uitgebracht, het veelzijdige ‘Outlier’, en verscheen haar eerste signaturegitaar, de Epiphone Sheraton ‘Stealth’.

Outlier
'Outlier' werd geproduceerd door Queens Of The Stone Age-bassist Michael Shuman en bevat een mix van rock en pop. Een heel verschil met haar eerste album, dat pure bluesrock was, terwijl op de opvolger synths, pakkende refreinen en zelfbeheersing te horen zijn. “De muzikanten die ik bewonder gaan niet in elke solo helemaal los. Live doe ik dat graag, maar zo’n album is voor altijd en ik wil dat elke noot telt.”

Lees het interview in Gitarist 365, augustus 2021, nu in de winkel en te bestellen bij onze webshop Muziekmagazines.nl.  

Epiphone Sheraton ‘Stealth’
Emily's nieuwe signaturegitaar, de Epiphone Sheraton ‘Stealth’, is op het hele album te horen. Ze is heel erg trots op haar Epi: “Zo’n eigen model is wel iets waar ik als kind al van droomde. Ik had alleen nooit gedacht dat het echt zou gebeuren en zeker niet zo vroeg in mijn carrière!”

Luister in de video wat Emily nog meer te vertellen heeft over haar nieuwe gitaar, terwijl je haar ook de opener van het ablum, No Man, hoort spelen: 

Aquarium Sessions
In oktober 2019 was Emily Wolfe te gast bij Gitarists Aquarium Sessions. Bekijk hier het interview dat Patrick Lamberts met haar had, met in een tweede video een uitvoering van het nummer White Collar Whiskey.

zoeken
zoeken