Sloper = twee drummers & twee gitaristen

Fabio Cannini, Peter Shoulder, Mario Goossens, Cesar Zuiderwijk

Gitarist Extra 19-08-2021 14:23

Sloper heeft niet minder dan twee topdrummers als stralend middelpunt: Cesar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger. Maar zij zijn natuurlijk nergens zonder de inbreng van de twee snarenplukkers die het kwartet en de bandsound completeren: Belgische gitarist Fabio Canini en Engelse zanger/gitarist (soms bassist) Peter Shoulder. Debuutalbum ‘Pulverise’ is een indrukwekkend statement van een hechte nieuwe rockband.

foto boven: Eurosonic - foto door Henk Veenstra
foto rechts door Hugo Thomassen

In Gitarist 366 vind je een uitgebreid interview met de gitaristen. Nu uit en in de winkel! Ook te bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten. 


Debuutalbum

Twee drummers in één band; The Allman Brothers hadden het ooit, ABBA en James Brown ook, maar twee uitgesproken drumpersoonlijkheden die de groovepartijen verdelen is best gewaagd. Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens durven het aan. Om het harmonische en melodische evenwicht te herstellen zochten zij er twee gitaristen bij, en na een aantal gedenkwaardige optredens (onder meer op Eurosonic 2020) en de release van enkele losse tracks ging Sloper de studio in voor het officiële debuutalbum.


Drie singles van het album zijn al verschenen. 

 

Tour

Sloper is niet zomaar een projectje tussendoor. Een tour door Nederland en België staat op de rol, en als het aan het viertal ligt, is dit nog maar het begin.

De band trad al op voor Rockpalast. Kijk hier het volledige concert. 

zoeken
zoeken