Joe Bonamassa: op zoek naar plezier

Video en audio bij het interview in Gitarist 369

Gitarist Extra 11-11-2021 10:11

Joe Bonamassa wilde een nieuw album zonder franje, maar toch is volgens hem ‘Time Clocks’ waarschijnlijk zijn meest ambitieuze project tot nu toe. In Gitarist 369, december 2021 vertelt hij ons over de intercontinentale productie van het album en hoe de gedwongen lockdownpauze voor hem de lange vakantie was waar hij nooit aan toekwam.

Wat de toekomst in petto heeft voor onze gitaarheld is onzeker en het is goed dat hij de eindeloze reeks optredens waarmee hij de afgelopen jaren zijn naam definitief gevestigd heeft, weer kan oppakken. Maar de gedwongen pauze voor live-concerten van de afgelopen anderhalf jaar heeft hem wel degelijk aan het denken gezet.
“Al vijftien jaar sta ik elke dag aan, op vol vermogen", constateert Bonamassa in het interview. "Dat houd je niet vol, het breekt je op een gegeven moment op. Dus als ik mezelf advies mag geven, is het: heb meer plezier.”

Bekijk onderstaande video waarin Joe Bonamassa het nieuwe album nummer voor nummer doorneemt.

Voor ‘Time Clocks’ bracht Bonamassa in februari van dit jaar negen dagen door in de Germano Studios in New York City. 
"We wilden zo min mogelijk mensen om ons heen", vertelt Bonamassa. "Ik pakte een ’59 Les Paul Standard, een ’54 Strat, een oude Tele, een Esquire en een zeldzame 00-18 sunburst Martin uit 1937. Alles paste in de taxi die ons naar de studio bracht.”

De kamerbrede sound van het album is te danken aan Bonamassa’s oude vriend en producer Kevin Shirley (die vanuit Australië werkte via Zoom!).
Bonamassa: "Het karakter van het materiaal dat je hebt geschreven en verzameld, bepaalt hoe je verder gaat. Dit waren ‘grote’ songs en na die albums die we al samen hebben gemaakt, vroeg ik Kevin: waarom gaan we er niet gewoon voor?"

zoeken
zoeken