Carlos Santana: hoop en moed

Video en audio bij het interview in Gitarist 369

Gitarist Extra 11-11-2021 10:11

Op zijn nieuwe album ‘‘Blessings And Miracles’’ werkt Carlos Santana opnieuw samen met een heleboel sterren. In Gitarist 369, december 2021 praat hij met ons over PRS, improvisatie en zelfs Strats.

foto: Marylène Eytier

Na dertig jaar succesvol te zijn geweest met zijn bluesy, jazzy latinrock, brak Santana in 1999 opnieuw door bij het grote publiek met zijn all-star ‘Supernatural’-album. ‘Blessings And Miracles’ is daar een soort opvolger van, met medewerking van onder meer Kirk Hammett en Steve Winwood.

In onderstaande video vertellen zij, naast Carlos zelf en andere muzikanten als Rob Thomas en Chris Stapleton die een bijdrage aan het album leverden, hoe zij de sessies voor ‘Blessings And Miracles’ ervaren hebben. Ook zijn er fragmenten van de opnames zelf te zien.  

In het interview vertelt Santana dat hij heel graag een heavy-metalalbum wil maken. Het nummer America For Sale van het nieuwe album, met gastgitarist Kirk Hammett, lijkt een mooi voorproefje van zo'n plaat.

Door zijn vroege adoptie heeft Carlos Santana een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van PRS, het gitaarmerk dat hij nog steeds trouw is, al bekend hij de laatste jaren in de studio ook vaak een afgeragde Strat te hebben gebruikt. Maar: "Het nieuwe album is puur PRS."   

 

zoeken
zoeken