Slash eindelijk live in de studio

Extra's bij het interview in Gitarist 372, maart 2022

Gitarist Extra 24-02-2022 11:02

Jarenlang wilde hij het al: een album live in de studio opnemen. Voor hun vierde album, simpelweg ‘4’ getiteld, gingen Slash, Myles Kennedy en The Conspirators de legendarische RCA Studio A in Nashville in om die wens in vervulling te brengen. We spraken Slash over de opnamen van ‘4’. Lees het interview in Gitarist, en bekijk hier op Gitarist.nl de Youtube-playlist met de live-presentatie in de studio en de "making of"video's!

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 372, maart 2022. Vanaf vrijdag 25 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

Onze redacteur Kevin Pasman kreeg anderhalf uur de tijd om Slash uitgebreid te interviewen over zijn nieuwe album "4". In het interview vertelte hij: “Ik heb elke soort liveconfiguratie gedaan die je kunt zonder dat je daadwerkelijk honderd procent live speelt”, licht de gitarist toe. “Ik geef producers altijd de schuld, want de meeste producers willen niet dat je de versterkers in dezelfde ruimte zet als de drums. Maar ik kan mijn gitaarsound niet vertrouwen door een koptelefoon. 
“Toen we op zoek waren naar een producer voor ‘4’, sprak ik aan de telefoon met Dave Cobb. We raakten aan de praat over hoe hij een rock ‘n’ roll-band live wilde opnemen op de manier van Glyn Johns. Toen dacht ik meteen: jij bent de man! We hebben ter plekke de deal gesloten.”

Het resultaat hoor je in het artikel op Gitarist.nl waarin we "4" Release van de Week maakten, de dag dat het album uitkwam, 11 februari 2022. 

Bij de release van het album speelde de band het hele album live. Bekijk de video's in deze playlist: 

Bekijk hier de "making of" video's. 

The Making of 4: Episode 1

The Making of 4: Episode 2 

 

The Making of 4: Episode 3
 

zoeken
zoeken