Ed Verhoeff: tribute aan John Abercrombie

Video en audio bij het interview in Gitarist 373

Gitarist Extra 25-03-2022 14:16

Na twee jaar doorschuiven komt het er eindelijk van: Ed Verhoeffs eerbetoon aan zijn in 2017 overleden vriend en collega John Abercrombie, de toonaangevend gitarist die in de jaren tachtig een van de grondleggers was van de melodische en atmosferische ‘ECM-sound’. Nu de clubs weer open zijn, doet Ed met zijn trio, dat verder bestaat uit Hein van de Geyn (contrabas) en Adam Nussbaum (drums), vanaf eind maart zo’n elf concerten als eerbetoon aan John Abercrombie. In Gitarist 373, april 2022 spreken we Ed over zijn project en over zijn nieuwe Daniel Slaman solidbodygitaar.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van het interview in Gitarist 373, april 2022. Vanaf vrijdag 25 maart in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

De tourdata! 
Maart: 23, De Kluiz, Oosterhout; 24, De Doelen, Rotterdam; 25, Paradox, Tilburg; 26, Transition Festival, TivoliVredenburg, Utrecht; 27, Beauforthuis, Austerlitz; 29, de Smederij Groningen; 30,  Paard, Den Haag; 31 DJS Dordrecht;
April: 1, Bimhuis, Amsterdam; 2, Muziekgebouw Eindhoven; 3, Porgy & Bess, Terneuzen

Ed Verhoeff is een van de meest getalenteerde en smaakvolle gitaristen van ons land. Ed is ook actief in de wereldmuziek, maar ziet zichzelf toch vooral als (moderne) jazzgitarist en is te horen op zo’n zestig albums waarvan tien als (co-)leider.

Daniel Slaman
"Ik zocht een solidbody en ga deze tour nu doen op een Daniel Slaman gitaar. Slaman heeft een lijn nylonsnarige gitaren heeft ontwikkeld waar Pat Metheny nog ideeën voor heeft aangeleverd en Pat heeft ook een jazzgitaar van hem. Daniel woont in Den Haag, twintig minuten bij me vandaan. Leuke man, een echte bouwer. Ik laat liever geen gitaar maken, dat vind ik te veel risico en de wachttijd is twee jaar. Dus ik heb een Jazz Pauletta gekozen die hij had staan."

foto: Ed Verhoeff met zijn Daniel Slaman Jazz Pauletta solidbody

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken