StageCoach Sessions videoserie - Richard Hallebeek live, gitaarles en interview

Video's bij het artikel in Gitarist 378

Gitarist Extra 19-08-2022 09:08

In de twaalfde aflevering van StageCoach Sessions zien we een exclusieve preview van de live performance die Richard Hallebeek met zijn band gaf in de Boerderij in Zoetermeer - binnenkort op dvd en cd! - en legt hij in een gitaarles zijn bijzondere gitaartechnieken uit. In een uitgebreid video-interview vertelt hij over carrière en de ontwikkeling in zijn gitaarspel.

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij in samenwerking met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

Richard Hallebeek werd tot twee keer toe door de lezers van Gitarist gekozen tot Gitarist van het Jaar. In 2021 bracht hij het album ‘Bumerang’ uit, nu komt hij met de live-cd/dvd ‘Richard Hallebeek Project - Live In Zoetermeer!’ uit, waarvan het nummer Eurotop in deze aflevering van StageCoach Sessions is te zien, evenals een videoles waarin diverse onderwerpen en tips passeren en een video-interview.

In de videoles, simpelweg ‘Gitaarles’ gedoopt, behandelt Richard Hallebeek een aantal onderwerpen. Zo laat hij zien hoe je toonladderlicks op een andere manier kunt benaderen, hoe je toonladderkennis kunt gebruiken in je akkoordkeuze en hoe je hybrid-picking kunt leren beheersen. Op de laatste pagina van dit artikel wordt dit duidelijk beschreven, compleet met een tab.

 

In het nummer Eurotop, ook onderdeel van de live-cd/dvd, kun je die technieken voorbij zien komen. Het nummer is gefilmd in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer, met Lorenzo Feliciati op bas, Niels Voskuil op drums en Jeroen van Helsdingen op keys. Richard: “We waren enorm nerveus, want het was het eerste optreden na corona. Het optreden was heel goed voorbereid, maar we hadden bijna niet gerepeteerd. We hebben het concert met 24 camera's vastgelegd en de audio klinkt perfect. Het klinkt echt als een studio-opname.”

De dvd ‘Richard Hallebeek - RHP Live Boerderij Zoetermeer’ komt 30 september uit en is alleen te bestellen op de site van Richard Hallebeek zelf. Pas later komt de cd uit, alsmede de release op de streamingservices.
richardhallebeek.com

 

 

zoeken
zoeken