Verbeter je speeltechniek met Martin Miller en Mark Lettieri!

Video's en meer bij de speelfeature in Gitarist 378, september 2022

Gitarist Extra 19-08-2022 09:08

Of je nu les hebt gehad of hebt leren spelen met behulp van vrienden, boeken of YouTube, elke gitarist heeft wel punten waarop hij beter zou willen worden. Maar hoe doe je dat het meest effectief? In een grote feature in Gitarist 378, september 2022 geven redacteuren Steven Faber en Michiel Roelse inzicht in hoe het werkt om dingen aan te leren. Daarbij putten ze uit de ervaringen die ze zelf hebben opgebouwd als leerling en later docent, uit tips die ze hoorden in vele interviews met bekende gitaristen en uit specifieke interviews die ze voor het artikel deden met Martin Miller en Mark Lettieri. Van deze twee gitaristen vind je hier een aantal video's.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 378, september 2022. Vanaf vrijdag 18 augustus in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Martin Miller
Martin volgde het conservatorium in Dresden, doet veel clinics voor Ibanez, biedt cursussen aan op Jamtrack Central en op zijn eigen YouTube-kanaal met meer dan 600.000 volgers. Hij bracht in 2013 zijn album ‘The Other End’ uit en in 2022 een enorme hoeveelheid covers die alle op Spotify te horen zijn. Hij zal concerten en workshops doen op Guitar Summit in Mannheim, 9-11 september.

martinmillerguitar.com

In deze video geeft Mark Lettieri Martin Miller een gitaarles over creatieve ritmegitaar. Meerdere ideeën, stijlen en technieken worden behandeld. Kijk delen van deze lessen terug en zoek precies uit wat er gebeurt!

De Martin Miller Session Band speeelt een medley van jarentachtighits van o.a. A-Ha, Van Halen, Tears for Fears en Depeche Mode. 

Mark Lettieri
Naast zijn werk met Snarky Puppy en de samenwerking met Cory Wong in de Fearless Flyers (onlangs nog op North Sea Jazz) heeft Mark Lettieri zes albums op eigen naam staan, waarvan de laatste, ‘Deep: The Baritone Sessions Vol. 2’, vorig jaar verscheen.

Mark biedt 33 gitaarlessen aan op JamPlay in hun Artist Series. Hij deelt er zijn concepten, technieken en inspiraties voor het spelen in zijn stijl. In deze cursus komen ritme, lead, timefeel en compositie aan bod.

In Gitarist 367, oktober 2021 spraken we met Mark, het interview vind je hier als downloadbare pdf

Hij zal 7 september met The Fearless Flyers in Paradiso staan en in oktober doet hij met Snarky Puppy Brussel en Amsterdam aan. Met zijn Mark Lettieri Group staat hij 16 november in het Bimhuis.

marklettieri.com

On My Sleeve is een gloednieuwe cursus van Mark Lettieri waarin hij zijn muzikale (gitaar)invloeden onderzoekt, van Prince en Steely Dan tot Van Halen en King’s X. De cursus aan de hand van vijf mini-composities van Mark bevat vijf uur les en 66 video's. Bekijk hier de trailer: 

Live-uitvoering van Magnetar van het album 'Deep: The Baritone Sessions, Vol. 2' door de Mark Lettieri Group, met Mark - natuurlijk - op baritongitaar, een Danelectro.  

 

 

zoeken
zoeken