Steve Hackett komt 27 oktober de Sena European Guitar Award 2022 in ontvangst nemen

Audio en video bij het interview in Gitarist 379, oktober 2022

Gitarist Extra 15-09-2022 10:09

Steve Hackett zal zijn grootste bekendheid altijd blijven danken aan het feit dat hij van 1971 tot 1977 de gitarist van Genesis was. Toch is Hackett zich ook daarna steeds blijven ontwikkelen. Als muzikant en als componist, maar ook qua technologie ging hij met zijn tijd mee. Op 27 oktober krijgt hij in Bergen op Zoom de Sena European Guitar Award uitgereikt. In Gitarist 379, oktober 2022 vertelt Hackett over zijn inspiratiebronnen en spelopvatting, hoe belangrijk zijn Genesis-verleden nog altijd voor hem is en over zijn Fernandes gitaren met Sustainer die ooit van Gary Moore waren.

foto: Lee Millward

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 379, oktober 2022. Vanaf vrijdag 16 september in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

De uitreiking van de Sena European Guitar Award 2022 vindt plaats op donderdag 27 oktober in Gebouw T, Bergen op Zoom als highlight van de Guitar Week die 21 t/m 27 oktober plaatsvindt in Bergen op Zoom. Op vrijdag 21 oktober wordt deze week geopend met de Guitar Night in Gebouw-T met een optreden van Vandenberg.

Tickets
SEGA 2022 (Steve Hackett) € 45,-. Klik hier.
Guitar Night met Vandenberg: € 35,-. Klik hier.
Combiticket Guitar Night (Vandenberg) + SEGA 2022 (Steve Hackett): € 62,25
VIP pakket: € 300,00 per arrangement voor 2 personen. Inclusief 2 tickets, fles champagne/whisky, borrelhapjes, drankjes op T-Balkon.
sega-award.com

De interesse in Hacketts werk is sterk toegenomen sinds hij zo’n tien jaar geleden begon te touren met repertoire van Genesis. Klassieke Genesis-nummers worden vaak gecombineerd met werk uit Hacketts omvangrijke solo-oeuvre. “Het lijkt alsof de sleutel naar de toekomst dezelfde is als die naar het verleden. Terugkomen bij mijn vorige leven als Genesis-gitarist heeft me een soort van tweede leven gegeven."

 

Samenwerking met andere muzikanten is een must voor Hackett. “Ik vind het belangrijk om een songwritingteam te hebben. Mensen die ideeën hebben waar je zelf niet aan gedacht hebt. Als ik aan een denkbeeldige afbeelding werk, vind ik het prettig als anderen de gezichten inkleuren. De energie van anderen om me heen lijkt beter te werken voor me." 

 

Steve Hackett is een capabele gitarist, maar laat zijn virtuoze capriolen maar spaarzaam horen. “Het feit dat ik me bij Genesis bij een team van songwriters voegde heeft me denk ik geholpen om mijn sound te definiëren. Ik kan naar eerlijkheid zeggen dat ik tegenwoordig sneller kan spelen dan vroeger, maar ik vond het altijd interessanter om iets passends te spelen met de juiste melodie."

Tegenwoordig is Hackett vaak te zien met een Fernandes die veel op zijn oude Les Paul Goldtop uit 1957 lijkt. “Het model waar ik tegenwoordig op speel is van Gary Moore geweest. Ik heb er twee die van Gary waren. Beide Fernandes met Sustainers. Een prachtig geluid."  

 Tickets
SEGA 2022 (Steve Hackett) € 45,-. Klik hier.
Guitar Night met Vandenberg: € 35,-. Klik hier.
Combiticket Guitar Night (Vandenberg) + SEGA 2022 (Steve Hackett): € 62,25
VIP pakket: € 300,00 per arrangement voor 2 personen. Inclusief 2 tickets, fles champagne/whisky, borrelhapjes, drankjes op T-Balkon.
sega-award.com

zoeken
zoeken