Video bij de test van de Eastman Juliet P-90-VR en PB in Gitarist 380, november 2022

Verliefd op Juliet

Gitarist Extra 13-10-2022 09:10

Romeo was de eerste aanwijzing dat dit goede Chinees/Amerikaanse merk van koers was gewijzigd. Niet langer bouwt Eastman alleen maar variaties op bekende vormen en stijlen: de tijd is gekomen voor spannende eigen ontwerpen. Zoals Juliet, waarvan we in Gitarist 380, november 2022 twee uitvoeringen testen: de vintage rode P-90-VR en de blonde PB.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 380, november 2022. Vanaf vrijdag 14 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Eastmans nieuwe model is in drie smaken verkrijgbaar. Juliet PB komt in Pomona Blonde en heeft twee humbuckers, Juliet P-90 is Vintage Red met twee soapbar singlecoils en Juliet/v Bigsby (niet door ons getest) is afgewerkt in licht verouderd Antique Black Varnish en heeft twee humbuckers en een USA B5 vibrato.

Met gedurfde stijlelementen als een verzonken slagplaat en subtiele hoogteverschillen in body en kop is de Juliet een gitaar die die in balans is. Het gebruik van het duurzame okoumé in plaats van mahonie en de op nitrocellulose lijkende Truetone afwerking zijn een compliment waard. En dan zijn er nog de geweldige en origineel klinkende Bare Knuckle pickups die beide modellen een herkenbare en interessante stem geven.  

zoeken
zoeken