StageCoach Sessions videoserie - Jan Wouter Oostenrijk live, gitaarles en interview

Video's bij het artikel in Gitarist 381

Gitarist Extra 10-11-2022 14:20

In de alweer 13e aflevering van StageCoach Sessions zien we Jan Wouter Oostenrijk in twee nummers uit zijn soloshow op akoestisch gitaar en legt hij in een gitaarles voor zowel akoestische als elektrische gitaar uit hoe hij te werk gaat op zijn kwarttoon gitaar. In een uitgebreid video-interview vertelt hij over carrière en de ontwikkeling in zijn gitaarspel dat sterk geïnspireerd is door Arabische muziekstijlen.


StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij in samenwerking met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

Jan Wouter Oostenrijk is een specialist in de crossover van bluesy Noord-Afrikaanse Sharqi- en Maghreb-muziek met jazz en andere westerse muziekstijlen. Hij tourt met zijn band regelmatig door Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en heeft het afgelopen jaar opgetreden met zijn soloshow. Hij krijgt deze prachtige, vaak microtonale klanken uit zijn elektrische en akoestische kwarttoon-gitaren, waar de Arabische invloeden duidelijk op te horen zijn.

In de StageCoach Sessions videoserie zie je Jan Wouter Oostenrijk live aan het werk, en in de gitaarlesvideo licht hij een tipje van de sluier op met betrekking tot deze kwarttoongitaar en de muziek die hij daarmee speelt.

 

zoeken
zoeken