Video bij de test van de Fender Tone Master Princeton Reverb

Terug naar school - lees ook de test in Gitarist 386, mei 2023

Gitarist Extra 20-04-2023 10:04

Fenders studentenversterker is terug in digitale vorm, als onderdeel van de interessante Tone Master-serie van het merk. Maar komt hij in de buurt van het origineel? In Gitarist 386, mei 2023 zoeken we het uit.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 386, mei 2023. Vanaf vrijdag 21 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

De naam Princeton is vanaf de jaren veertig voor allerlei verschillende versterkers gebruikt, zoals de Princeton Reverb van halverwege de jaren zestig, een buizenversterker met een zwart bedieningspaneel die door veel kenners als de beste amp uit het tijdperk van voor CBS wordt beschouwd. Deze versie, nog steeds een favoriet in de studio, is nu ook uitgekomen in Fenders Tone Mater-reeks, replica's van klassieke jaren zestig versterkers waarbij de traditionele buizentechnologie is vervangen door moderne, digitale signaalbewerking en een klasse D eindtrap. Kijk en luister hier hoe de Princeton Reverb het er als gemodelde amp vanaf brengt.  

zoeken
zoeken