Andy Cairns van Therapy?: focus en punch

Audio en video bij de feature in Gitarist 387, juni 2023

Gitarist Extra 25-05-2023 10:05

Ieder album van het Noord-Ierse Therapy? vindt weer een andere balans tussen punk, alternatieve rock en metal. Op hun zestiende album, ‘Hard Cold Fire’, keren echter ook de popmelodieën terug waarmee de band midden jaren negentig doorbrak. In Gitarist 387, juni 2023 vertelt gitarist-zanger Andy Cairns over opnemen in de Marshall-studio en zijn verslaving aan effectpedalen.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 387, juni 2023. Vanaf vrijdag 26 mei in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

“Voor dit album hadden we 22 nummers geschreven”, aldus Andy Cairns. “We hebben de tien nummers gekozen die het meest gefocust en punchy klonken. Wat dit keer geholpen heeft is covid en lockdowns. We dachten: mensen hebben genoeg ellende meegemaakt. We wilden niet iets uitbrengen wat heel intens en deprimerend was." 

‘Hard Cold Fire’ wordt uitgebracht door Marshall Records en werd opgenomen in de nieuwe studio van het versterkermerk en platenlabel. “Ik hoefde geen versterkers mee te nemen, licht Cairns toe. "Welke versterker ik ook wilde: ze hoefden alleen maar naar de ruimte ernaast te bellen en iemand kwam hem naar de studio brengen voor me." 

Rare pedalen komen niet uit de lucht vallen voor Cairns. “Ik koop zóveel pedalen”, bekent hij. “Ik ben een pedalenjunkie en ik gebruik ze niet eens altijd. Op het moment dat ik mijn creditcard overhandig, weet ik: dat gaat nooit gebruikt worden, maar ik móét het gewoon hebben, haha!"  

zoeken
zoeken