Seventies Teles van Fender

Video bij het Input-item in Gitarist 388, juli 2023

Gitarist Extra 29-06-2023 10:06

De tijd heeft de woede van de tegenstanders verzacht en de vreugde van de gelovigen versterkt, dus is het niet vreemd dat Fender deze Telecaster-modellen uit de jaren zeventig opnieuw uitbrengt in de American Vintage II-serie.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 388, juli 2023. Vanaf vrijdag 30 juni in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten. 

Aan het begin van de jaren zeventig bestond de Telecaster al meer dan twintig jaar en Fender had het gevoel dat er een koerswijziging nodig was om het assortiment op te frissen en misschien beter aan te laten sluiten bij de hardere muziekscene die in opkomst was. Het bedrijf had te maken met een dip in populariteit omdat bijna alle bekende gitaristen op Gibsons speelden. Dus misschien waren de eens zo succesvolle singlecoils het probleem geworden?

Enter de Thinline (de tweede versie), Custom en Deluxe Telecaster, allemaal uitgerust met ten minste één gloednieuwe Fender ‘Wide Range’ humbucker, ontworpen door Seth Lover (van de PAF).

Fender heeft de gitaren opnieuw uitgebracht in de  American Vintage II-serie. Het gaat om de 1972 Telecaster Thinline, 1975 Deluxe, beide met twee Wide Range humbuckers, en de 1977 Telecaster Custom, met een halshumbucker en een gewone Tele brugpickup, ooit in zijn oorspronkelike gedaante een favoriet van Keith Richards.

zoeken
zoeken