Dubbele identiteit: Bourgeois Touchstone Vintage

Video bij het Input-item in Gitarist 390, september 2023

Gitarist Extra 24-08-2023 10:08

Met bovenbladen gemaakt in het Amerikaanse Maine en body’s gebouwd in China bieden deze gitaren toegang tot het merk van een gerespecteerde bouwer tegen een fractie van de prijs.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 390, september 2023. Vanaf vrijdag 25 augustus in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

De Amerikaanse luthier Bourgeois is een soort legende geworden in de wereld van de boetiekbouw met een daarmee corresponderend prijskaartje en tot nu toe zijn de gitaren van het merk buiten het bereik van enthousiaste amateurs en zelfs serieuze semipro’s gebleven.

Maar er is hoop. Bourgeois is onlangs de samenwerking aangegaan met de gerespecteerde Chinese bouwer Eastman met als resultaat de veel betaalbaardere Touchstone-serie.

De Alaska sitka sparren bovenbladen (inclusief bracing) worden gemaakt en gestemd in de werkplaats van Bourgeois in Maine en daarna afgebouwd in Eastmans fabriek in China. Ten slotte gaat elke gitaar waar naar de VS waar hij van snaren wordt voorzien en afgesteld. 

De serie bevat nu nog enkel een OM en een dreadnought, beide met een zij/achterkant van Indisch palissander, maar binnenkort komen daar waarschijnlijk twee modellen bij met een mahonie achterkant, onder de naam Country Boy. 

De Bourgeois Touchstone gitaren zijn bij ons te koop bij The Fellowship Of Acoustics. Meer informatie vind je op hun website op de site van Bourgeois

zoeken
zoeken