Video bij de test van de Martin Shawn Mendes 000-JR 10-E

One for the road - lees ook de test in Gitarist 391, oktober 2023

Gitarist Extra 21-09-2023 10:09

De Martin Shawn Mendes is niet alleen de signaturegitaar van een populaire artiest, hij beoogt een doelmatig en lekker spelend instrument te zijn voor op het podium. In Gitarist 391, oktober 2023 kijken wat deze 000 Junior werkelijk in zijn mars heeft.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 391, oktober 2023. Vanaf vrijdag 22 september in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

Martin kent een groots verleden, maar is daar niet in blijven hangen, in tegendeel zelfs. Het merk blijft onverminderd innovatief en zoekt alternatieve houtsoorten en composietmaterialen, en introduceert nieuwe stijlen en klankkastformaten, zoals de op een OM in jumboformaat lijkende J-40, de briljante Dreadnought Junior en modellen die ontstaan uit de samenwerking met bekende artiesten.

Het Shawn Mendes-model is afkomstig uit de Martin Junior Series, is daar een voorbeeld van. De Junior Series gitaren zijn bedoeld om thuis en live te gebruiken en zijn in Mexico gemaakte, volledig massieve ontwerpen met een iets verkleinde body om het speelcomfort te verhogen.

In de video zie je naast de Shawn Mendes 000-JR 10-E ook de Martin
SC-10E, een elektro-akoestisch offset model met cutaway en 13 vrijstaande frets.

zoeken
zoeken