Lari Basilio: techniek en melodie

Video en audio bij het interview in Gitarist 392, november 2023

Gitarist Extra 19-10-2023 09:10

De Braziliaanse gitariste Lari Basilio maakt indruk met haar fabelachtige techniek en gevoel voor melodie. Ze speelde met de grootste namen uit de business en heeft inmiddels een behoorlijke naam voor zichzelf. Toch begon ze haar muzikale carrière ooit als klein meisje spelend op het orgel van de kerk in haar thuisstad São Paulo. In Gitarist 392, november 2023 kun je het interview lezen dat we met haar hadden tijdens de afgelopen Guitar Summit in Mannheim.

foto: Eduardo Orelha

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 392, november 2023. Vanaf vrijdag 20 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Tijdens de Guitar Summit gaf Lari Basilio meerdere clinics. Ze was in Europa voor een door Laney Amps georganiseerde clinictour die haar in september ook naar Nederland bracht. Lari heeft haar eigen benadering: “Bij clinics praat ik altijd graag een beetje over van alles. Ik hou het open zodat mensen vragen kunnen stellen. We praten over gear, carrière, muziek, composities, mijn stijl, alles eigenlijk.”

Behalve een Laney Lionheart combo had Lari - natuurlijk - ook haar Ibanez LB1 signaturegitaar bij zich, een T-model. Was Lari altijd al een fan van Telecasters? “Het is altijd mijn favoriete gitaar geweest, er is iets aan de vorm waar ik van hou. Hij voelt gewoon goed voor mij. Maar het geluid van een T-stijl gitaar heeft me ook altijd aangetrokken."

Lari Basilio samen met Martin Miller in een enerverende uitvoering van Derek And The Dominos’  klassieker Layla  

Lari had de grote eer als eerste vrouw met G4 mee te spelen. “Dat was een enorme eer. Joe (Satriani) is een grote invloed. Hij is een van mijn gitaarhelden. Ik nodigde hem uit om een track op mijn album ‘Far More’ te spelen (Glimpse Of Light) en hij deed het geweldig.”

Lari's laatste plaat, ‘Your Love’, verscheen vorig jaar. Op dit voornamelijk instrumentale album werd ze begeleid door LA-sessiegiganten als Vinnie Colaiuta (drums) en Leland Sklar (bas). 

zoeken
zoeken