Subterranean Street Society in Aquarium Sessions videoserie

Drie live video's en een interview

Gitarist Extra 21-12-2023 16:01

Subterranean Street Society komt 8 maart 2024 uit met hun vijfde album, Bleep, en terwijl het trio bij ons te gast was in onze Aquarium Sessions, zat het midden in de Popronde en de Amsterdamse Popprijs. Door al die optredens vuurde de intense band dan ook uit alle cilinders in drie geweldige tracks die je in onderstaande video's kan bekijken, inclusief een video-interview.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 394, januari 2024. Vanaf vrijdag 22 december in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Subterranean Street Society had een druk najaar, met deelname aan de Amsterdamse Popprijs en veel optredens tijdens de Popronde. In 2024 komt er een nieuw album uit en tussen alle optredens door vond de band tijd om bij onze redactie langs te komen om te spelen in ons kleine vergaderhok. Vergaderhok klinkt wel erg droog en deze glazen ruimte werd door de redacties van de muziekbladen al snel het Aquarium gedoopt. De sessies noemen we dus Aguarium Sessions en SSS voelde zich als een vis in het water met misschien wel de luidste sessie tot nu toe.

In Gitarist lees je meer over de band, het nieuwe album en natuurlijk vertelt zanger-gitarist Louis Puggaard Müller een en ander over zijn gear. Zo vroegen we hem het volgende.

Louis, jij valt op door je resonatorgitaar. Hoe ben je daartoe gekomen?
“Dat komt van de straat. Mijn stem was luider dan mijn gitaar, dus ik had iets nodig dat tegen mijn stem op kon. En ik vond de maffe sound geweldig. Ik kon me destijds geen andere gitaar erbij veroorloven, dus dit werd deel van het bandgeluid. Mensen vragen vaak of ik slide speel, maar ik speel agressieve akkoorden. Ik hou van de felle, hoge sound met natuurlijke distortion en ik denk dat het bij mijn stem past.”

Check Gitarist voor meer, of check het interview hieronder in beeld. En natuurlijk hoor en zie je hier de vids:


 

 

Album en clubtour
Subterranean Street Society brengt op 8 maart hun vijfde album uit: Bleep. De albumreleaseshow is op 30 maart in Paradiso, Amsterdam als onderdeel van hun clubtour:

Merleyn, Nijmegen, 28 maart
Paradiso, Amsterdam, 30 maart
Paard, Den Haag, 5 Maart
Spot, Groningen, 6 april
W2, Den Bosch, 12 April
Bosuil, Weert, 18 April
De voorverkoop is begonnen!  

De nieuwste releases en tickets voor de clubtour vind je hier: https://linktr.ee/subterraneanstreetsociety

 

Aquarium Sessions
Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is een kleine ruimte, die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten en bands, zoals Jett Rebel, Wies, Eagle-Eye Cherry, M ft. M, met Martijn Bosman en nog veel meer.

Abonneer je op ons Aquarium Sessions YouTube-kanaal: www.youtube.com/c/aquariumsessions 

Aquarium Sessions is een project van Musicmaker, Slagwerkkrant, De Bassist, Gitarist en Interface en is mede mogelijk gemaakt door Q-Factory Amsterdam. Powered by Audient, Auralex, Blue, Pro Tools, Bose, Sennheiser en Tama.

zoeken
zoeken