Het bluesfeest van Slash

Video en audio bij het interview in Gitarist 399, juni 2024

Gitarist Extra 23-05-2024 10:05

In zijn toch al zo drukke schema heeft Slash ook nog tijd gevonden voor een nieuw project. ‘Orgy Of The Damned’ is een bluescoveralbum waarop de gitarist samenwerkt met verschillende gastzangers. In Gitarist 399, juni 2024 vertelt hij ons meer over het album. foto: Gene Kirkland

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 399, juni 2024. Vanaf vrijdag 24 mei in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten. 

Halverwege de jaren negentig, toen Slash net Guns N’ Roses verlaten had, trad hij met wat muzikale vrienden onder de naam Slash’s Blues Ball een tijdje op met bluescovers. Bassist Johnny Griparic en toetsenist Teddy Andreadis van Blues Ball zijn ook op het nieuwe album ‘Orgy Of The Damned’ te horen, aangevuld met drummer Michael Jerome en gitarist Tash Neal.

Slash: “We hebben een paar nummers van die oude setlists geselecteerd. Verder waren er wat nummers die we destijds niet gespeeld hebben, maar die ik wel heel graag wilde coveren. Terwijl we daarmee bezig waren, begon ik na te denken over wie goed zou klinken op welk nummer."

De rij gastzangers is indrukwekend, van Brian Johnson en Paul Rodgers tot Iggy Pop en Beth Hart. Sommige van de zangers waar Slash mee werkte zijn zelf ook verdienstelijke gitaristen, zoals Gary Clark Jr. en Billy Gibbons. "Met Gary Clark Jr. hebben we alles volledig live in de studio gedaan. Billy Gibbons heeft zijn gitaar achteraf in zijn eentje opgenomen in Palm Springs."

Slash is bijna synoniem met de Les Paul, maar op het nieuwe album zijn ook heel wat andere gitaren te horen, zoals jarenvijftig Telecasters en een Stratocaster (op Oh Well). Op de nieuwe publiciteitsfoto's zien we de gitaarheld echter met een klassieke Gibson semi: "Mijn go-to gitaar voor het grootste deel van dit album was mijn oude Gibson ES-335 uit 1963."

zoeken
zoeken