Ed Verhoeff presenteert 'Slow Food'

Video's van de akoestische jazzgitarist met band

Gitarist Extra 25-12-2009 00:46

In Gitarist 226 lees je het interview met Ed Verhoeff over zijn nieuwe album 'Slow Food'. In dit Extra-artikel vind je video's van de hele band tijdens de cd-presentatie, inclusief een drumbattle tussen Martin Verdonk en Hans van Oosterhout.

De 'ruimte' die Verhoeff creëert in zijn muziek, geeft hij op het podium ook graag aan zijn muzikanten. Mooie, en zelfs bloedmooie gitaarlijnen hoor en zie je hieronder. Zoals je in het interview in Gitarist kunt lezen staat Ed Verhoeff voor constante ontwikkeling. En hij doet dat meer dan goed. Zo wordt zijn muziek inmiddels ook voor o.a. televisieprogramma's gebruikt. Altijd een nieuwe insteek, met nieuwe muziek: Ed leert en groeit waar hij kan.

Bij de cd-presentatie op het Rotterdam International Jazzfestival maakten we mooie beelden. Ed soleert, krijgt het publiek stil met de finesses in zijn vingers en reikt vervolgens het eerste exemplaar van zijn cd uit aan een van zijn helden: Peter Tiehuis. De muzikanten in zijn Ed-band komen uit de hoogste regionen van de Nederlandse jazz. Op drums hoor en zie je Hans van Oosterhout, op bas Jeroen Vierdag en op toetsen Berthil Busstra. In de laatste video gaat Martin Verdonk op percussie een 'battle' aan met drummer Van Oosterhout.

Klik hieronder om de video's te bekijken.
Onder de PICS-tab boven dit artikel vind je nog meer foto's van de presentatie.

video player

Edities bij dit artikel

zoeken
zoeken