aanmelden
Gitaar Festival Boxmeer met Bart-Jan Baartmans
Alles wat je op een gitaarfestival verwacht
Muzieknieuws 16-12-2014 15:10
Zaterdag 20 december vindt in Boxmeer het Gitaar Festival plaats. Het programma is goed gevuld met optredens, workshops, demo’s en meer.

Volle agenda
Het middagprogramma begint om 13.00 uur met een door muziekopleiding Rock City verzorgde openbare repetitie onder leiding van studenten Jimmi Vos, Tom Baartmans en Rick Veldman waar bezoekers zich voor kunnen inschrijven. Aan het einde van de middag is er een gezamenlijk concert.   

Natuurlijk zijn er ook demo's en die worden verzorgd door Mathijs Gaspar, die laat zien wat Koch gitaarversterkers en PK gitaren zoal in huis hebben. Dan is er nog een masterclass door medeorganisator Bart-Jan Baartmans waarin hij met gitaarexotica als ukeleles en dobro's aan de slag gaat. Patrick Koopman geeft een workshop gitaaronderhoud waarvoor je je gitaar kunt meenemen, en verder is er een aantal stands van gitaar-, versterker- en effectmerken.

Gedurende de hele middag is er ook livemuziek, zoals het flamenco-fusion duo Tocata, jazz- en bluescoverband Early days, en Matthijs Gaspar en Djoly Janssen met akoestische pop- en rocknummers.

Gitaargeneraties
De avond wordt gevuld door zes Nederlandse gitaristen die, begeleid door de huisband met Bart-Jan Baartmans, elk een eigen set spelen waarin in ieder geval een nummer uit hun geboortejaar en een nummer van hun favoriete Nederlandse gitaarheld is opgenomen. De gitaristen zijn Jan Hendriks (Doe Maar, CCC Inc.), Ger Hoeijmakers (Frank Boeijen Groep, Buster Smiles), John F. Klaver, Harry Hardholdt (Margriet Eshuijs), Daniel Verberk en Eric van Dijseldonk (Ricky Koole, Gigantjes). 

Het Gitaarfestival wordt gehouden in Theater de Weijer in Boxmeer. Het middagprogramma loopt van 13:00 tot 19:00 uur, het avondprogramma duurt van 20:00 uur tot middernacht.

Bekijk hier vast Bart-Jan Baartmans in de weer met een stukje gitaarexotica:

Kijk hier voor meer informatie.