Gitarist Poll - Uitslag 2018: ALL TIME FAVORITE Bassist - Benelux

#gitpoll2018

Muzieknieuws 15-02-2019 16:08

Bijna 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd! Dagelijks maken we enkele Gitarist Poll Awards bekend, hier op Gitarist.nl. De volledige uitslag vind je straks in Gitarist 336, maart 2019. In dit artikel vind je de Top 5 van de All Time Favorite Bassisten in de Benelux. Volgens de stemmers van de Gitarist Poll 2018, ziet deze er als volgt uit:

Let op: De afgelopen vijf jaar wonnen respectievelijk Rinus Gerritsen, Henny Vrienten, Ivo Severijns, Barend Courbois, Peter Slager en Michel van Schie deze categorie. Zij zijn daarmee niet meer herkiesbaar.

De vijfde plaats in deze categorie gaat naar de bassist Jeroen Vierdag.

Plekken vier tot twee worden ingevuld door: 

4. Frank Kraaijeveld

3. Herman Deinum

2. Theo de Jong

Freddy Cavalli - winnaar van de Gitarist Poll Award! 
Op de eerste plaats, en dus met recht de All Time Favorite Bassist uit de Benelux, is Freddy Cavalli. Cavalli speelde o.a. in The Wild Romance, de begleidingsband van Herman Brood. Verder bracht hij zelf nog twee albums uit met zijn eigen Freddie Cavali Band. Cavali overleed op 18 januari 2008. 

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 9de Gitarist Poll. Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input! In Gitarist 336 (maart 2019), die uitkomt op 21 februari, vind je het volledige overzicht. 

Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Andere uitslagen van Gitarist Poll 2018:

Akoestische gitaar  

- Jazz/Fusion Gitarist van het Jaar - Benelux

Basgitaar

Akoestische gitarist wereld

Gitaarversterker

Blues/Rock Gitarist Benelux Van Het Jaar

Gitaareffect

- Metalgitarist van het Jaar - Wereld

Metalgitarist van het Jaar - Benelux

Foto: website Freddy Cavalli

 

zoeken
zoeken