Gitarist Poll - Uitslag 2018: Metalgitarist van het Jaar - Wereld

#gitpoll2018

Muzieknieuws 15-02-2019 15:29

Bijna 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd! Dagelijks maken we enkele Gitarist Poll Awards bekend, hier op Gitarist.nl. De volledige uitslag vind je straks in Gitarist 336, maart 2019. In dit artikel vind je de Top 10 van Metalgitaristen, wereldwijd. Volgens de stemmers van de Gitarist Poll 2018, ziet deze er als volgt uit:

De tiende plaats gaat naar de gitarist Marty Friedman
Plekken negen tot twee worden ingevuld door:  

9. Jeff Loomis

8. Devin Townsend 

7. James Hetfield

6. Nita Strauss

5. Yngwie Malmsteen

4. Zakk Wylde

3. Kirk Hammett

2. John Petrucci 

Steve Vai - winnaar van de Gitarist Poll Award! 
De eerste plaats is voor Steve Vai. Deze gitarist die al geruime tijd de wereld rondtourt als solo-artiest, staat bekend om zijn technische vaardigheden op de gitaarnek, maar ook zeker daarbuiten: zo bracht de gitarist op 18 januari een theorieboek uit voor gitaristen. Gefeliciteerd met je Gitarist Poll Award Steve! 

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 9de Gitarist Poll. Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input! In Gitarist 336 (maart 2019), die uitkomt op 21 februari, vind je het volledige overzicht. 

Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Andere uitslagen van Gitarist Poll 2018:

Akoestische gitaar  

- Jazz/Fusion Gitarist van het Jaar - Benelux

Basgitaar

Akoestische gitarist wereld

Gitaarversterker

Blues/Rock Gitarist Benelux Van Het Jaar

Gitaareffect

- Basgitarist van het Jaar - Benelux

 

zoeken
zoeken