Release van de Week: Robin Trower - Coming Closer To The Day

Vandaag verschenen - 22 maart 2019

Muzieknieuws 22-03-2019 06:03

Gitarist Robin Trower komt vandaag met zijn nieuwe album uit, Coming Closer To The Day. Bij het album speelt Trower alle instrumenten zelf, behalve de drums. Ondanks de betekenis van de titeltrack van het album, dat de nadruk legt op hoe kort het leven is, is het album levendiger dan ooit. Rauwe kracht en emotie zijn volop aanwezig.

Vrijdag Releasedag! Uit de stortvloed aan releases elke vrijdag kiezen we één album uit om meer over te vertellen! 

Het is zeldzaam om een ​​legende op zo’n leeftijd nog steeds in deze topvorm te vinden. In 2015 begon de carrière van Robin Trower. Toen met The Paramounts, later met Procol Harum en enorm solosucces met ‘Bridge Of Sighs’ midden jaren zeventig. De 73-jarige gitarist bevindt zich in een late bloei van creativiteit: de afgelopen jaren werden zijn solo-uitvoeringen geprezen door zowel de pers als het publiek, dankzij de impact van 'Something's About To Change' uit 2014, 'Where You Are Going To' uit 2016 en 'Time & Emotion' uit 2017.

Bekijk hieronder een video waarin Trower over zijn nieuwste album vertelt:

Gear
Trower's signature Stratocaster heeft op maat gemaakte pickups, waarvan de middelste pickup met omgekeerde polariteit (inclusief een humbucking-optie op de tweede en vierde positie). Andere kenmerken van de gitaar zijn een body van elzenhout, een C-vormige esdoorn hals en een gitaarkop in de stijl van de jaren zeventig Fenders.   

 

Hij plugt zijn Strat direct in een Fulltone Dejavibe 2. Vanuit daar gaat het naar de Fulltone Wah, de Fulltone WahFull, de Fulltone Full-Drive en een Boss TU-2 Tuner.

Trower speelt op een Marshall 1960AX met een Marshall 800 Lead Series head.

Tracks
Trower vertelt over de titeltrack ‘Coming Closer To The Day’: ‘I’m saying that I’m nearer the end than the beginning, but that doesn’t scare me. Not at all. If I went tomorrow, I’d feel like I’d been blessed with being able to achieve an incredible amount as a musician.’

Het album werd opgenomen in Studio 91 in Newbury, met engineer Sam Winfield. Het nummer ‘Diving Bell' is Trower’s persoonlijke favoriet, vertelt hij. Daarnaast was de track ‘Truth Or Lies’, dat een sterke R&B-vibe heeft, moeilijk te maken volgens hem. “I love the song, but I recorded it once and wasn’t happy with it, so I started from scratch again.”

Luister hieronder naar het Robin Trower’s favoriet:

Het nummer ‘Lonesome Road’ gaat over de tours van Trower en de vraag over hoe lang hij hiermee door kan gaan. ‘Ghosts’ gaat over problemen uit het verleden en ‘Do Not Ever Change’ is een liefdeslied. Het geeft een erg rustige vibe, maar is toch redelijk soulvol.

Beluister hieronder het gehele album:

zoeken
zoeken