YouTube-kanalen voor de gitarist - deel 3

Rob Scallon en Yosuto

Muzieknieuws 27-03-2019 10:26

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Rob Scallon
Yosuto

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Vermakelijk
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor de gitarist.

Rob Scallon
Dit kanaal is een pareltje en daarom zullen er twee video’s worden uitgelicht in dit bericht. Rob Scallon is een multi-instrumentalist met meerdere albums op zijn naam, maar de focus ligt toch vooral op de gitaar. Scallon zoekt altijd de randen op van gitaarcovers, lesvideo’s en persoonlijke video’s. Zo waagde Scallon nog niet heel lang geleden een poging om een delaypedaal te imiteren met alleen gitaristen.

 

De bekendste video van Scallon die compleet gericht is op gitaar, is een zeer ludieke productie. 

 

Yosuto
Yosuto is een frisse gast die met korte video’s een groot publiek aan zich heeft gebonden. Vaak is de insteek een riff of een nummerm maar na een tijdje komt er een andere melodie ingerold die er sprekend op lijkt. Het klinkt misschien wat abstract, maar Yosuto zal gegarandeerd een lach op je gezicht toveren. Een populaire video op dit kanaal is die van Mr Brightside van The Killers, of is die legendarische riff toch van iemand anders?

 

Meer kijken?

Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder:

Middle 8, Vox Earworm en 12tone 

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Marty Music en Paul Davids  

- Music Is Win, Rick Beato en DarreL Braun Guitar

zoeken
zoeken