Release van de Week: Snowy White and The White Flames - The Situation

Vandaag verschenen - 19 april 2019

Muzieknieuws 19-04-2019 09:32

Gitarist Snowy White komt vandaag uit met zijn nieuwe album ‘The Situation’. Dit album komt achttien maanden na zijn voorganger ‘Reunited'. Net als bij zijn vorige plaat vroeg hij hulp van vrienden en medemuzikanten. Dit waren Max Middleton (toetsen), Ferry Langendijk (toetsen), Jessica Lauren (toetsen), Kuma Harada (bas), Walter Latupeirissa (bas), Juan van Emmerloot (drums) en Jeff Allen (drums).

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

De tracks zijn een manier voor White om uit te drukken waar hij was in 2018. Elke track beschrijft een andere toestand. ‘Op en neer, goed en slecht, zwak en sterk – het is er allemaal.’ Dit maakt het album voor veel mensen herkenbaar. De titeltrack gaat uit van het principe dat iedereen wel in een of andere situatie zit. Beluister de titeltrack van het album hieronder:

Verder heeft hij niet al te veel nagedacht over het produceren van het album: ‘Op deze plaat heb ik zoals altijd gewoon mijn eigen ding gedaan en genoten van het spelen met de andere muzikanten’, vertelt hij.

White is dankzij zijn kenmerkende gitaarspel al sinds de jaren zestig niet weg te denken uit de blues-rock scene. Zo was hij lid van Thin Lizzy (op de albums ‘Chinatown’ en ‘Renegade’), heeft hij gewerkt met Peter Green (Fleetwood Mac), tourde hij met Pink Floyd en later ook nog eens met Roger Waters. Of hij nou als soloartiest speelde of met andere muzikanten, White heeft altijd zijn passie voor muziek volgehouden.

Beluister hieronder het gehele album:

zoeken
zoeken