aanmelden
Release van de Week: Gilad Hekselman - Further Chaos
Vandaag verschenen - 10 mei 2019
Muzieknieuws 10-05-2019 10:05
Gilad Hekselman komt vandaag uit met zijn ep Further Chaos. Hiermee bouwt hij voort op zijn vorige album Ask For Chaos uit 2018, dat naar zijn zeggen in de studio nog zoveel goede tracks had opgeleverd dat een tweede album vanuit die sessies logisch was. Het is inmiddels de zevende release van Hekselman.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Net als bij het vorige album, zijn de tracks ingespeeld door twee verschillende trio’s van Gilad Hekselman: ZuperOctave en gHex. ZuperOctave is een basloze groep met Aaron Parks achter de toetsen en Kush Abadey op drums. Zij proberen elektronische geluiden organisch en flexibel te houden. In de andere groep, gHex, speelt Rick Rosato op bas en Johnathan Pinson op drums.

Luister hieronder naar een track van ZuperOctave van de nieuwe EP:

Gilad Hekselman
In 2004 kwam de Israelische Gilad Hekselman naar New York en al snel bouwde hij een goede reputatie op. Slechts een aantal jaar na zijn aankomst deelde hij het podium met jazzhelden als Chris Potter, Eric Harland, Mark Turner, Anat Cohen, Ari Hoenig, Esperanza Spalding, Christian McBride, Jeff Ballard, Ben Wendel, Gretchen Parlato, Avishai Cohen, Jeff 'Tain' Watts, Tigran Hamasyan, Aaron Parks, Becca Stevens, John Scofield, Terri Lyne Carrington en Danilo Perez & Peter Bernstein.

North Sea Jazz
Zaterdag 13 juli zal Gilad Hekselman te zien zijn op North Sea Jazz, samen met drummer Kendrick Scott. Hij kreeg zijn muzikale opleiding aan de befaamde High School for the Performing and Visual Arts in Houston en Berklee College of Music in Boston. Scott werkte met artiesten zoals Herbie Hancock, Marcus Miller, Charles Lloyd, Wayne Shorter en Terence Blanchard.

Beluister hieronder het gehele album: