aanmelden
Release van de Week - The Teskey Brothers - Run Home Slow
Vandaag verschenen - 2 augustus 2019
Muzieknieuws 02-08-2019 12:50
Soms klinkt muziek zo Amerikaans dat het nergens anders vandaan kan komen. De behoorlijk authentiek klinkende southern soul van The Teskey Brothers zet de luisteraar echter op het verkeerde been. De band rond de broers Josh en Sam Teskey komt namelijk uit het Australische Melbourne. Hun tweede album 'Run Home Slow' (Ivy League/Decca) verscheen vandaag.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Begin 2011 debuteerde The Teskey Brothers met 'Half Mile Harvest'. De band overtuigde meteen met hun authentieke sixties soulgeluid. Wilson Pickett en Otis Redding zijn duidelijk hoorbare invloeden, vooral door het rauwe, doch melodieuze stemgeluid van Josh Teskey. Wie dan sterk zanggerichte muziek verwacht heeft gelijk, maar het is het totaalgeluid dat The Teskey Brothers zo authentiek laat klinken.

Dat is op 'Run Home Slow' niet anders. Sam Teskey laat zijn Stratocaster weliswaar wat minder scheuren dan hij vorige maand op North Sea Jazz deed, maar er zijn nog genoeg momenten waarop hij om de partijen van zijn broer heen danst of de heren samen met het Hammondorgel van Olaf Scott voor een sfeervol bedje zorgen.

'Run Home Slow' is verkrijgbaar op cd en op zwart vinyl. The Teskey Brothers spelen dit jaar op Into The Great Wide Open op Vlieland en voegen daar begin september twee Nederlandse optredens aan toe: op 6 september spelen de heren in de Pandora in TivoliVredenburg in Utrecht, een dag later op Tuckerville in Enschede.