Harry Sacksioni - Akoestische gitarist van het jaar Benelux - Gitarist Poll Awards 2020

Uitslag van de Gitarist Poll - Meer dan 4000 lezers van Gitarist hebben gestemd

Muzieknieuws 17-02-2020 12:52

Meer dan 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd in de verkiezingen voor de Gitarist Poll Awards 2020! Tussen 14 en 20 februari maken we de uitslagen bekend van deze 10de editie van de Gitarist Poll, hier op Gitarist.nl, elke dag in een paar categorieën. In Gitarist 348, maart 2020, die uitkomt op 20 februari, vind je de volledige uitslag. In onderstaand artikel vind je de Top 10 van Akoestische gitarist Benelux, met op nummer 1: Harry Sacksioni

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. Het stemformulier werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er iets meer dan 4000 daadwerkelijk ingevuld.

Akoestische gitarist Benelux

  1. (1) Harry Sacksioni
  2. (2) Tim Knol
  3. (3) Stochelo Rosenberg
  4. (6) Marike Jager
  5. (5) Eric Vaarzon Morel
  6. (-) Jacques Stotzem
  7. (-) Mart Hillen
  8. (-) Alain Labrie
  9. (4) Eddie Mulder
  10. (-) Jan Kuiper

Harry Sacksioni is voor de 10e keer gekozen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux! Een heel bijzondere prestatie van de fingerstylegitarist, die al meer dan 50 jaar op het podium staat.

En Sacksioni is nog lang niet van plan met pensioen te gaan. Herfst 2019 maakte hij deel uit van het programma The Stones vs The Beatles Battle, waarin het verhaal, de hits en de rivaliteit van de twee legendarische bands aan bod kwamen.

De afgelopen drie maanden speelde Sacksioni een reprise van zijn soloprogramma Smoky Strings en in maart gaat hij op tournee met The Five Great Guitars - naast Sacksioni bestaande uit Jan Kuiper, Digmon Roovers, Marcel de Groot en Zoumana Diarra - met het programma Legends.

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 10de Gitarist Poll. Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input!

In Gitarist 348 (maart 2020), die uitkomt op 20 februari 2020, vind je het volledige overzicht. Deze editie bestellen of een abonnement nemen? Ga naar muziekmagazines.nl/gitarist

Bekijk ook de andere uitslagen:

https://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/23530/dweezil-zappa-jazzfusiongitarist-van-het-jaar-wereld-gitarist-poll-awards-2020

zoeken
zoeken