Nieuw Hendrix-album doorgelicht

Producer Eddie Kramer vertelt het verhaal achter People, Hell & Angels

Gitarist Extra 26-04-2013 10:04

Eddie Kramer was de producer van het nieuwe Jimi Hendrix-album ‘People, Hell & Angels': “Hendrix in de studio was een man met een visie”, herinnert hij zich. “Dat was onmiskenbaar. Hij had de concentratie van een laser, hij wist precies wat hij wilde en hij wist precies hoe dat moest klinken.” We ontmoeten Kramer in het Britse hoofdkwartier van Sony om over ‘People, Hell & Angels’ te praten. Gevolg: een coverartikel in Gitarist 266, mei 2013 en hier op Gitarist.nl een aantal video's waarin Kramer in de studio de opnames toelicht. En natuurlijk de Spotify-playlist met het album.
Tip: deze week (vanaf 28 april is het Gitaarweek op Cultura.nl - web en digitale tv - met o.a. Jimi Hendrix live Monterey, de docu' Rock On', een onderzoek naar het ontstaan van de elektrische gitaar en herhaling van 'Gitaarjongens', aanleiding voor de Gitaarweek, zie cultura.nl.

Eind 1968. ‘Electric Ladyland’ is net uitgekomen en Jimi Hendrix is onstuitbaar, bezig met de eindsprint van een genadeloos regime van toeren en opnemen dat hem in twee jaar van onbekendheid naar de status van ‘gitaargod’ heeft gevoerd. De eerste line-up van Experience is aan de spanning ten onder gegaan, maar er wenken nieuwe horizonten.

Met de hulp van Eddie Kramer, de producer-technicus die Hendrix tijdens diens uitzonderlijke, maar veel te korte carrière terzijde stond, leggen we in Gitarist 266, mei 2013, de puzzelstukjes aan elkaar van een fascinerend verhaal: hoe Hendrix terugkeerde naar de bron van de blues om het meest vitale en onderzoekende gitaarwerk van z’n leven op te nemen – op de tot op heden onbekende sessies van 1968 tot 1970 die de basis vormen van het nieuwe album ‘People, Hell & Angels’.

Een deel van het interview is te zien in deze video, waarin producer Eddie Kramer zijn Jimi Hendrix-project People, Hell & Angels introduceert.

 

En in onderstaande video ontleed Edddie Kramer de track Izabella van People, Hell & Angels. 

 Luister naar People, Hell & Angels in deze Spotify-playlist.

zoeken
zoeken